Κόσμος

N. Μεντβέντεφ: H επίθεση των ΗΠΑ απέχει «μία ίντσα» από την σύγκρουση με την Ρωσία

Ανεβαίνει σε επικίνδυνα επίπεδα το θερμόμετρο στο Συριακό, καθώς η επίθεση που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στη συριακή αεροπορική βάση φαίνεται να άνοιξε τον «Ασκό του Αιόλου» και να κατέστρεψε μήνες ολόκληρους σκληρής διαπραγμάτευσης για την ειρήνη. Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε την Παρασκευή στα ρωσικά ΜΜΕ, ότι η επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία ήταν μία κίνηση που απέχει «μία ίντσα» από την πολεμική σύγκρουση με τη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός τόνισε με σαφήνεια ότι η ενέργεια των ΗΠΑ παραβιάζει όλες τις διεθνείς συνθήκες, αλλά και τους ίδιους τους αμερικανικούς νόμους.

Πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αν και προφασίζεται ότι πολεμά το Ισλαμικό Κράτος και την τρομοκρατία, στην πραγματικότητα μάχεται εναντίον της επίσημης και νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας.

Την ίδια στιγμή, η Μόσχα συγκάλεσε κατεπείγον συμβούλιο της ομάδας συζήτησης για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία, η οποία θα πραγματοποιηθεί άμεσα στη Γενεύη, με αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις μετά την επίθεση των ΗΠΑ στη συριακή αεροπορική βάση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...