Κόσμος

Νέα μαζική αναδιάταξη χιλιάδων Κινέζων στρατιωτών μαζί με άρματα μάχης, ΤΟΜΑ στα σύνορα με την Βόρεια Κορέα - Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ούν κοντά στην κατάρρευση!



Λίγα είναι όπως φαίνεται  τα "ψωμιά" του παρανοϊκού ηγέτη της Βόρειας Κορέας ο οποίος ευρίσκεται  πλέον στο στόχαστρο του Πεκίνου και ...μετράει μέρες στην εξουσία.  

Η Kίνα τελικά αποφάσισε να αναλάβει δράση εναντίον του ηγέτη της Βόρειας Κορέας  Kim Jong-un, μετακινώντας δυνάμεις στα σύνορα με την χώρα αυτή,  μετά την δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του πριν μερικές ημέρες από Βορειοκορεάτες πράκτορες.

Η χώρα  είναι  κοντά στην κατάρρευση, καθώς η Κίνα φαίνεται να έχει χάσει τελικά την υπομονή της...

Η δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-ναμ, ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας φαίνεται ότι ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» στο Πεκίνο εναντίον του παρανοϊκού καθεστώτος.

Σήμερα και άλλες χιλιάδες Κινέζοι στρατιώτες μαζί με άρματα μάχης , ΤΟΜΑ αναδιατάχθηκαν στα σύνορα με την «σύμμαχο» Βόρεια Κορέα, ενώ μαχητικά αεροσκάφη μεταστάθμευσαν σε προωθημένα αεροδρόμια στην ευρύτερη περιοχή.

«Η κινεζική στρατιωτική διοίκηση λαμβάνει όλα  τα αναγκαία μέτρα», ανακοίνωσε από το Πεκίνο ο εκπρόσωπος του υπουργείου άμυνας .

Η ανάπτυξη των κινεζικών δυνάμεων έχει ως στόχο να διακόψει  την εισροή προσφύγων από τη Βόρεια Κορέα σε περίπτωση που το κράτος καταρρεύσει, με την «βοήθεια» της Κίνας βέβαια .

Το Πεκίνο ανέστειλε τις εισαγωγές άνθρακα από τη Βόρεια Κορέα μετά την πρόσφατη εκτόξευση πυραύλων, στερώντας την χώρα αυτή  μια κρίσιμη πηγή εσόδων.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου άμυνας Τσουν  Ρεν Γκουογιάνγκ δήλωσε ότι η Κίνα θα διατηρήσει τη συνήθη πολιτική της έναντι της Πιονγκγιάνγκ, και αρνήθηκε ότι η χώρα έστειλε στρατεύματα, κάτι όμως που επιβεβαιώνουν ξένες πηγές και Κινέζοι πολίτες .

Και πρόσθεσε: «Η κινεζική στρατιωτική ηγεσία θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, σύμφωνα με την η ανάγκη που προκύπτει στο περιβάλλον ασφαλείας, για τη διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας και της κυριαρχίας μας . Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια της Κορεατικής Χερσονήσου, για την  επίλυση των προβλημάτων μέσω του διαλόγου και της διαβούλευσης».

Ο ίδιος  είπε επίσης ότι η Κίνα είναι σταθερά αντίθετη κατά των ΗΠΑ για την ανάπτυξη πυραύλων THAAD που αποτελούν ένα επικίνδυνο  σύστημα  αντιπυραυλικής άμυνας στην χερσόνησο.

Το αντι-βαλλιστικό αμερικανικό σύστημα είναι ικανό  να καταρρίψει  οποιονδήποτε βαλλιστικό πύραυλο που θα εκτοξεύονταν από την Βόρεια Κορέα .

Αλλά ο Κινέζος εκπρόσωπος υποστήριξε ότι το σύστημα αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να κατασκοπεύει τους κινεζικούς πυραύλους και τις δοκιμές τους στην κινεζική επικράτεια .

Στο άρθρο μας με τίτλο (Χιλιάδες Κινέζοι στρατιώτες αναπτύχθηκαν αιφνιδιαστικά στα σύνορα με την Β.Κορέα μετά τον «θάνατο του ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη της χώρας» – Τι φοβούνται;), είχαμε αναφέρει ότι χιλιάδες Κινέζοι στρατιώτες  μετακινούνται  στα σύνορα της Κίνας με την Βόρεια Κορέα μετά τον «μυστηριώδη» θάνατο του αδελφού του ηγέτη της χώρας  Κιμ Γιονγκ-ουν, το οποίο το Πεκίνο φέρεται να τον προόριζε για ηγέτη της χώρας.

Ο Κιμ Γιονγκ ναμ ο οποίος βρέθηκε την Τρίτη δολοφονημένος είχε ζήσει στην Κίνα και μερικοί λένε ότι διέθετε «καλύτερες ιδέες και μυαλά» από τον αιμοβόρο ετεροθαλή αδελφό του .

Ο ίδιος είχε υποστηρίξει την περίπτωση αλλαγής της «κατεύθυνσης» της Βόρειας Κορέας με μεταρρυθμίσεις κινεζικού τύπου στην πατρίδα του , με στόχο να καταστεί η χώρα στο μέλλον ισχυρός οικονομικός παράγοντας, έχοντας στο πλευρό του το Πεκίνο  .

Αλλά με τον εξόριστο αδερφό να κείτεται νεκρός , τα σχέδια του Πεκίνου πήγαν περίπατο και τώρα έχουν μετακινήσει ισχυρές δυνάμεις στα σύνορα με την Βόρειο Κορέα.

Τώρα το Πεκίνο κινείται για να ρίξει το καθεστώς στην Βόρεια Κορέα και να αποκαταστήσει την κυριαρχία του εντός της χώρας αυτής με τον «δικό του ηγέτη».

http://players.brightcove.net/2540076170001/VJvk3ZNax_default/index.html?videoId=5321341146001

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...