Κόσμος

Γαλλία: Υπό κράτηση ο πατέρας και ο αδελφός του δράστη στο Ορλί

Τα όσα είδε και έζησε μέσα στο αεροδρόμιο Ορλί περιέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro την ώρα που γινόταν γνωστό ότι τέθηκαν υπό κράτηση ο πατέρας και ο αδελφός του δράστη ο οποίος ήταν ριζοσπαστικοποιημένος ισλαμιστής. 

«Ο δράστης κρατούσε μια στρατιωτικό όμηρο, την κρατούσε από το λαιμό, ενώ με το όπλο της απειλούσε άλλους δύο στρατιωτικούς», λέει ο 58χρονος Ντομινίκ, που ήταν έτοιμος να ταξιδέψει με την γυναίκα του στον Άγιο Δομίνικο.

«Άκουσα φωνές και είδα στρατιωτικούς να κινούνται. Ένας άντρας κρατούσε μια γυναίκα στρατιωτικό όμηρο, την κρατούσε από το λαιμό και απειλούσε άλλους δύο στρατιωτικούς με το όπλο της. Ήταν σοβαρό. Αμέσως μετά εμείς απομακρυνθήκαμε, κατεβήκαμε τις σκάλες και άκουσα πυροβολισμούς», λέει ο άντρας. Μάλιστα προσθέτει πως πριν φύγουν, πρόσεξε μια τσάντα στην μέση της αίθουσας: «Δεν ξέραμε τι είχε μέσα».

Στο μεταξύ ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών  Μπρινό Λε Ρου επιβεβαίωσε ότι το ίδιο πρόσωπο εμπλέκεται και στα δύο επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στο Παρίσι.
Ο υπουργός προσέθεσε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε στο αεροδρόμιο του Ορλί ήταν γνωστός στην αστυνομία και στις υπηρεσίες πληροφοριών. Οι Αρχές πιστεύουν ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε κατά την παραμονή του στη φυλακή.
Σύμφωνα με τον υπουργό, ο άνδρας που σκοτώθηκε στο Ορλί είχε τραυματίσει έναν αστυνομικό με πιστόλι νωρίτερα το πρωί όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο ταυτότητας σε ένα άλλο σημείο του Παρισιού. Η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας έχει αναλάβει την έρευνα για τα δύο επεισόδια, ανέφερε το γραφείο της εισαγγελίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό έλαβε χώρα την ώρα που ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ είχαν συνάντηση με θύματα τρομοκρατίας  από το Μπατακλάν και τη Νίκαια στο Παρίσι όπου το ζευγάρι βρέθηκε είκοσι χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της μητέρας του Ουίλιαμ, πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Όπως ήταν φυσικό το νέο αυτό περιστατικό έχει προκαλέσει την κινητοποίηση των Αρχών, οι οποίες ούτως ή άλλως είναι  σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη χώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...