Ένοπλες Συρράξεις

Ραγδαίες εξελίξεις: Τουρκικές δυνάμεις εναντίον των Αμερικανικών στην Ιεράπολη - Αντιμέτωποι δύο νατοϊκοί στρατοί- Θα διαλύσουν την Τουρκία οι σύμμαχοι της...


Του Βασίλη Καπούλα

Προς μετωπική σύγκρουση των δυο συμμάχων στο ΝΑΤΟ: Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην Ιεράπολη κατά μήκος της γραμμής επαφής που χωρίζει τους Κούρδους με τους Τούρκους με τις συγκρούσεις μεταξύ τους να μαίνονται με μεγάλη σφοδρότητα. Oι Κουρδικές δυνάμεις SDF  έχουν πάρει τα "σκαλπ" των Τούρκων- Τουρκόφιλων τζιχαντιστών μέχρι στιγμής.

Η Αγκυρα όμως δεν μπλοφάρει, θα ξεκινήσει γενική επίθεση στους Κούρδους στην Ιεράπολη και πλέον όλα είναι ανοιχτά. Για το λόγο αυτό συγκεντρώνει τεράστια δύναμη πυρός στα σύνορα.

Θα διαλύσουν οι πρώην σύμμαχοι την Τουρκία; Μάλλον ναι... γιατί από την κίνηση των Αμερικανών φαίνεται ότι στηρίζουν ξεκάθαρα τη δημιουργία κουρδικού κράτους

Η κεντρική στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) δημοσίευσε και φωτογραφίες των γυναικών κουρδικής πολιτοφυλακής, μέρος των Λαϊκών Μονάδων Προστασίας (YPG) στη Συρία, που προετοιμάζονται για την κατάληψη της πόλης Ράκκα, την οποία «ορέγεται» ο Ερντογάν .

Στον επίσημο λογαριασμό στο  Twitter @CENTCOM, εμφανίστηκαν φωτογραφίες από τρεις Κούρδισες γυναίκες μαχητές που προετοιμάζονται στρατιωτικά για την Ράκκα.

Επίσης υπάρχει φωτογραφία από μια κοπέλα κατά τη διάρκεια  πρακτικής εξάσκησης με όπλα μαζί με  άλλες τρεις γυναίκες μαχητές, και κείμενο  που αναφέρει «έτοιμες για τον αγώνα».

Η κίνηση της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης  CENTCOM ήρθε μετά από λίγες ώρες, όταν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα,  ότι ο επόμενος στόχος της Τουρκίας στη Συρία θα ήταν Ιεράπολη Συρίας και η Ράκκα.

Ο ίδιος μάλιστα είναι σε κόντρα με την  Ουάσινγκτον διότι απαιτεί οι κουρδικές δυνάμεις YPG να εγκαταλείψουν τη βόρεια συριακή πόλη.

Ο Ερντογάν δήλωσε: «Έχουμε πει αυτό στους Αμερικανούς φίλους μας. Οι μονάδες των Κούρδων,   PYD και YPG θα πρέπει να κινηθούν  προς τα ανατολικά του Ευφράτη, και η περιοχή θα πρέπει να αφεθεί στους ντόπιους».

Ο διοικητής της CENTCOM στρατηγός Τζόζεφ Βότελ παρουσίασε σε δημοσιογράφους από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των εφημερίδων The New York Times και  The Wall Street Journal, ότι Κούρδοι και Αμερικανοί θα κινηθούν για κατάληψη της  Αΐν αλ-Αράμπ και της Ράκκα .

Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ κήρυξαν τους Κούρδους του YPG  ισχυρό  «τοπικό εταίρο», με την αιτιολογία  την καταπολέμηση της ISIL, ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι εξοπλίζει τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία εναντίον της Τουρκίας.

Η «απάντηση» της Άγκυρας ήταν ότι δεν θα επιτρέψει την χρήση της  βάσης του Ιντσιρλίκ στα  μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ  για την επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκκα, εάν σε αυτήν συμμετάσχουν και οι Κούρδοι του YPG, δυναμιτίζοντας την σύγκρουση με τον Τραμπ.

Oι Κούρδοι της Συρίας θα χρειαστούν σίγουρα την αεροπορική υποστήριξη των  ΗΠΑ, άλλωστε οι επονομαζόμενες δυνάμεις του SDF που αποτελούνται κυρίως από Κούρδους μαχητές και κάποιους αραβόφωνους Σύρους που πρόσκεινται ενάντια στην κυβέρνηση Μ.Άσαντ, δημιουργήθηκαν και εξοπλίστηκαν από τις ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν στην ουσία έχει αποκλειστεί από τα νέα σχέδια των ΗΠΑ στην Συρία και τώρα ο ίδιος απειλεί με αντίποινα την αμερικανική στρατιωτική μηχανή.  Το μέτρο έχει χαθεί μαζί και η παρουσία του στην ηγεσία της χώρας σε πολύ σύντομο διάστημα.

Συγκρούσεις Κούρδων-Τούρκων και Τουρκόφιλων

https://twitter.com/AfarinMamosta/status/837743626885156866

https://twitter.com/AfarinMamosta/status/837974769370873856

Aμερικανικές δυνάμεις και SDF

https://www.youtube.com/watch?v=23GP9HWuomY

 
https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/838060714040430592

https://twitter.com/GissiSim/status/837775887667986433

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...