EKTAKTO: Μεταστάθμευση τουρκικών μαχητικών στην Αλβανία – Η Τουρκία θέτει υπό την προστασία της τους «Τσάμηδες» και αποκτά… μάτι στο Ιόνιο! – Στρατηγική περικύκλωση! (βίντεο)

Δημοσίευση: 11 Φεβρουαρίου 2017, 11:40 πμ | Ανανέωση: Φεβρουάριος 11, 2017 στις 11:57 πμ

Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται στην Αλβανία, Ε.Ράμα και Ρ.Τ.Ερντογάν συμφώνησαν για υπενοικίαση αεροπορικών βάσεων και μεταστάθμευση τουρκικών μαχητικών σε αεροπορικές βάσεις στην Αλβανία! Σκοπός είναι να ελέγξει η Αγκυρα τα Βαλκάνια με το βλέμμα ειδικά στο Κόσοβο και τη Βοσνία την ίδια στιγμή που θέτει υπό την προστασία της τους «τσάμηδες»… Μία τέτοια εξέλιξη έχει πολύ δυσμενή αντίκτυπο στα ελληνικά επιχειρησιακά σχέδια, μιας έχουμε μία στρατηγική περικύκλωση και από δυσμάς από την τουρκική αεροπορία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται στην Αλβανία, Έντι Ράμα και Ρ.Τ.Ερντογάν συμφώνησαν για την κατασκευή αεροδρομίων στη νότια Αλβανία (βόρεια Ήπειρο) στους Άγιους Σαράντα, στην Αυλώνα, στο Αργυρόκαστρο και στην Κορυτσά και την μεταστάθμευση τουρκικών μαχητικών στην Αεροπορική Βάση Gjadër και στο Kucove όποτε αυτό απαιτηθεί.

‘Αλλωστε ο Ρ.Τ.Ερντογάν είχε δείξει τα σχέδια του από νωρίς.


«Το Κόσοβο είναι η δεύτερη πατρίδα μου» ανέφερε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας πριν καιρό σε συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων πολιτών στην πόλη Πρίζρεν του Κοσόβου.

«Μπορεί να υπάρχουν πολιτισμικές διαφορές μεταξύ της Τουρκίας και του Κοσόβου, αλλά οι λαοί μας ανήκουν στην ίδια χώρα», είπε ο κ. Ερντογάν.

Ο Έντι Ράμα έγραψε στο Facebook:

«Γεύμα στην Κωνσταντινούπολη με τον Πρόεδρο Ερντογάν για το έργο του αεροδρομίου της Αυλώνας, την αλβανική αεροπορική εταιρεία και άλλες επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα».

Την κίνηση αυτή δεν πρέπει να τη δούμε μεμονωμένα καθώς η στρατηγική περικύκλωση και το άνοιγμα νέου μετώπου ολοκληρώνεται από την κίνηση της Τουρκίας, να πάρει υπό την σκέπη της, την περιοχή της Κονίσπολης, στην οποία ζει μεγάλος αριθμός «Τσάμηδων» αναφέρει δημοσίευμα.

Η κίνηση αυτή εξυφαίνεται τα τελευταία χρόνια, έχοντας και την στήριξη του πρωθυπουργού Ράμα, ο οποίος έκοψε κι έραψε τα όρια του Δήμου Κονίσπολης, εκεί ακριβώς που βόλευαν τον ίδιο αλλά και τους αδελφικούς του φίλους.

Πριν από μερικούς μήνες ο Δήμος του Αφιον Καραχισάρ της Τουρκίας, ήταν αυτός που ανέλαβε να καλέσει στον δήμαρχο κι αντιπροσωπεία της Κονίσπολης για επίσημη επίσκεψη και για την έναρξη αδελφοποίησης των δύο περιοχών. Και τώρα όλα πήραν πιο επίσημο χαρακτήρα. Ο Τούρκος δήμαρχος και συνεργάτες του, συνοδευόμενοι από τον πρέσβη της Άγκυρας στα Τίρανα, επισκέφθηκαν την Κονίσπολη κομίζοντας… ανθρωπιστική βοήθεια όπως τρόφιμα, ιατρικό υλικό αλλά κι ένα ασθενοφόρ.

Στην αποστολή μετείχε ο διευθυντής της ΜΚΟ «Alsar» η οποία έχει ως βασικό αντικείμενο την δημιουργία κέντρων εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας. Αποτελεί ουσιαστικά τον βραχίονα του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών και επιστρατεύεται συχνά για την εξυπηρέτηση των πολιτικών του Ερντογάν.

Η Τουρκική αντιπροσωπεία, ανακοίνωσε ότι τα παιδιά που φοιτούν στο κέντρο εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι σε κατασκηνώσεις στην Τουρκία, ενώ ανακοινώθηκε και πρόγραμμα υποτροφιών στα τουρκικά πανεπιστήμια!

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο Τούρκος πρέσβης ευχαρίστησε δημόσια τον επικεφαλής του κόμματος των «τσάμηδων» για την προσωπική του συμβολή στην ανάπτυξη των στρατηγικής σημασίας, σχέσεων Αλβανίας και Τουρκίας!

Η Κονίσπολη, ως γεωγραφική ενότητα, κατέχει στρατηγική θέση. Δίπλα στα σύνορα με την Θεσπρωτία και με άμεση πρόσβαση στο Ιόνιο…

Και φυσικά η Τουρκία εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο τόσο τον Ράμα όσο και τους ακραίους κύκλους των «Τσάμηδων» για να δημιουργήσει μία πλήρως ελεγχόμενη ζώνη στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

Οι κινήσεις είναι μελετημένες και φαίνεται ότι πετυχαίνει πλήρως τον έλεγχο των «Τσάμηδων» της Αλβανίας, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Δυστυχώς η Αθήνα κοιμάται. Η Τουρκία ήδη άνοιξε νέο μέτωπο στα «πλευρά» της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμυντική συμμαχία Αλβανίας-Τουρκίας προετοιμάζεται εδώ και χρόνια.

Η επιθεώρηση των Αλβανικών βάσεων είχε γίνει εδώ και καιρό με την τότε Αλβανίδα Υπουργό Άμυνας, Mimi Kodheli, να πραγματοποιεί επιθεώρηση στην Αεροπορική Βάση στο Kucove. Κατά τη διάρκεια αυτής της επιθεώρησης η Kodheli συνοδευόταν από τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, υποστράτηγο Girolamo Bazo και τον Διοικητή της αλβανικής Αεροπορίας, Ταξίαρχο Frederick Belton.

Αρχικά, η Αλβανίδα υπουργός έγινε δεκτή από τον διοικητή της αεροπορικής βάσης στο Kucove, αντισμήναρχο Dyrmo Tomor, ο οποίος την ενημέρωσε για την τρέχουσα κατάσταση αυτής της βάσης, και τα προβλήματα που υπάρχουν αυτήν την στιγμή σε αυτή τη στρατιωτική μονάδα.

Η Υπουργός Άμυνας, Kodheli Mimi είχε πραγματοποιήσει επιθεώρηση και στην Αεροπορική Βάση Gjadër.

Κατά την επιθεώρηση της στην βάση στο Lezhë η Kodheli συνοδευόταν από τον Αλβανό ΑΓΕΑ Ταξίαρχο Frederick Belton.

Αρχικά, η υπουργός Άμυνας, ενημερώθηκε λεπτομερώς για την κατάσταση της στρατιωτικής βάσης στο Gjadër πάνω στα τρέχοντα προβλήματα.

Επιπλέον, η υπουργός Kodheli κατά την επίσκεψη της στην Αεροπορική Βάση στο Gjadër, «έλεγξε την κατάσταση και τις υποδομές των ειδικών σηράγγων, στις οποίες σταθμεύουν 32 παρωχημένα αεροσκάφη Mig -17 που είναι εκτός λειτουργίας εδώ και αρκετά χρόνια».

 

 • 1ο το F-5A θα απογειωνόταν για να βρει τους βόρειους »γείτονες».

  https://uploads.disquscdn.com/images/0060582cae9b2b5fe34505e43f384caf35c7a5cd88d41bd17b18ca882d34f9c8.jpg

 • Θεσσαλονικιός

  Ποιό κοντά να τα φτιάξουν, για να μπορούν να τα χτυπήσουν και όλμοι …

 • Καταλάβαμε γιατί έκλεισαν την 113 Πτέρυγα Μάχης στην Θεσσαλονίκη ?
  Όχι ότι θα αργήσουν τα F-16 από την Λάρισα , αλλά…120 χλμ είναι έξτρα καύσιμα…
  αλλά και ακόμα πιο κοντά στους επίδοξους »ληστάς».

 • Orthodox Cross

  Σφίγγει ασφυκτικά ο κλοιός γύρω από το ορθόδοξο τόξο – Αφού ανέβασαν κατακόρυφα τον υφεσιακό λογαριασμό στα 10 δις οι ΗΠΑ εντείνουν τις πολεμικές τους προετοιμασίες ενόψει της 72ης επετείου από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ιαπωνία το καλοκαίρι του 1945 – ΔΝΤ, οίκοι αξιολόγησης και Goldman Sachs μας ζητάνε τα ρέστα τους απειλώντας με σκληρά αντίποινα εν μέσω θέρους!

  https://uploads.disquscdn.com/images/93b5e80deed84ee69c98f34d3267258db0dce79a1551eb6065b15b31ff1ae925.jpg

 • Genesis

  Tελεια.Αφορμη να στειλουμε μονιμη δυναμη στην Αρμενια απο 4-6 F16.

 • Aναξ

  Η Αλβανια μας κυρηξε τον πολεμο, για οποιον αμφιβαλει, αυτες οι ενεργειες στρεφονται κατα της Ελλαδος.

 • Genesis

  Mια συστοιχια ΜLRS και τελος τα αεροδρομια

  • skeptomenosellin

   Μια S400 και ας κάνουν ότι θέλουν μετά…

  • Λαγκαδάς ακούει ?

 • skeptomenosellin

  Έλα μωρέ τώρα…
  Γνωστή ποιότης αμφότεροι……
  Το ακονίζουν το μαχαίρι…….

 • Για να δούμε την 113 στο Σέδες…πως είναι σήμερα…

  https://uploads.disquscdn.com/images/d70af635eea00c376da5ffb89dd5c6d736d7681327e4310359b16fc35552568a.jpg

 • Monkeydonia

  πολύ καλή είδηση μ αυτό πρακτικά μας δίνουν δικαίομα τα αλβανά σε περίπτωση συρράξεις με τα μογγόλια εισβολή στην Β. Ήπειρο και επίσης την αναγκαστική απέλαση των αλβανων απο την χώρα

  • Θαλασσόλυκος

   Δεν είναι καθόλου καλή είδηση αυτό φίλε. Γιατί η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να απαντήσει σε ουδεμία πρόκληση. Μόνο αν μας ρίξουν πρώτοι θα απαντήσουμε και αν…

   • Monkeydonia

    δεν βλέπω πως θα μπορέσουν να κάνουν ζημιά με μερικά Φ16 απο την Αλβανία δεν θα προλάβουν καν να απογειωθούν εκτός αν πάρουνε μαζί τους συστοιχίες Patriot για να τα προστατέψουν

    • Θαλασσόλυκος

     Σίγουρα θα πάρουν μαζί τους αντιαεροπορικά. Η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί σε μαζικές απελάσεις 700.000 αλβανών περίπου πουν στη χώρα. Κι αν τολμήσουν να αγγίξουν τους Βορειοηπειρώτες ντου κατευθείαν.

     • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

      δηλαδή εσύ πιστεύεις πώς θά τό κάνουν γάτε;

     • Θαλασσόλυκος

      Ποιο απ’ όλα;

     • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

      τήν απέλαση.Υπάρχει έστω καί μία περίπτωση στό άπειρο;

     • Θαλασσόλυκος

      Τα σοβαρά κράτη έτσι σκέφτονται.

     • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

      ούτε σοβαροί είμαστε,ούτε κράτος έχουμε.Τό ξέρεις αυτό,απλά τό επισημαίνω.

     • Monkeydonia

      ε το ίδιο λέμε ευκαιρία είναι

     • Genesis

      Δεν εχουν λεφτα ουτε για τυφεκια σιαγα μην παρουν αντιαεροπορικα.Κι αν παρουν θα τους τα δωσουν οι Αμερικανοι για τη Σερβια.Δε μας χτυπανε.Θα τελειωσει σε 3 μερες θα τελειωσει η υποθεση

     • Monkeydonia

      ΥΣ. αν πάρουν Patriot μαζί τους θα έχουν κενό στην ίδια τους την χώρα

     • Θαλασσόλυκος

      Θεωρώ πως δεν έχουν δύο συστοιχίες φίλε… Θα έχουν περισσότερες..

     • Monkeydonia

      όσες και να έχουν θα είναι λειψές αν τις μεταφέρουν

 • DisqussioneR

  Η αλλη έκανε στην εκπομπή της ζωντανή μετάδοση από την περιφορά του Αγιου(?) Βαλεντίνου στη Λέσβο… Τρεις με κόκκινα ράσα (καθολικοί παπαδες ήταν?.. δε γνωρίζω) και καμια 20αριά άτομα από πίσω έκαναν περιφορά μιας εικόνας…
  Ρε τί στοχευμένες επιθέσεις δεχόμαστε από παντού? Σε τί χέρια έχει πέσει η πατρίδα?…

  • nikos(1)

   πλάκα κάνεις!

   • DisqussioneR

    Καλημέρα Νίκο! Είπα να πιω 2 γουλιές καφέ και μια ματιά μου πέρασε από την τηλεόραση όπου για μια στιγμή είδα αυτό. Δεν είδα παραπάνω από 1 λεπτό… Γενικά δε βλέπω…

    • Θαλασσόλυκος

     Καλά ντε. Δεν είναι κακό να βλέπεις τι γίνεται.

     • DisqussioneR

      Σωστό κι αυτό, να βλέπουμε τι παίζουν… αλλά τους βαρεθηκα εδώ και χρόνια.

    • nikos(1)

     Καλημέρα!! τι να πώ!!!χαζοκούτι!

  • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

   ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ !!!!!!!!!!

  • Θαλασσόλυκος

   Η ανάμειξή μας με τους παπικούς είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει η Πόλη..

   • Genesis

    Για να ειμαστε δικαιοι…οχι μονο απο αυτο.Η Πολη ειχε γινει κυριολεκτικα μια πολη πορνειο τα ηθη ειχαν εξαφανισθει,ηταν σαν την Ελλαδα του σημερα και πολυ χειροτερα.Διαφθορα και εγωισμος.Ευτυχως ομως την πηραν οι Τουρκοι και οχι ο Παπας

    • Θαλασσόλυκος

     Συμφωνώ. Αλλά αυτό ήταν το ποτήρι που ξεχείλισε. Το έχουν πει και ορισμένοι άγιοι..

 • nikos(1)

  είμεθα αριστιροί & εβροπέοι και για αφτό μας ζουλεύουν!

 • Aναξ

  Ιωάννης Μάζης: H Ελλάδα θα έχει τελειώσει μέχρι τις Γερμανικές εκλογές
  https://youtu.be/24fMhqPjShg

  • Θαλασσόλυκος

   Τα ίδια λένε κάθε χρόνο φίλε.. Κανένας δεν έπεσε μέσα.

   • Aναξ

    Τωρα υπαρχει Τραμπ, εχουν αλλαξει οι συνθηκες.

    https://youtu.be/BIwXdpvsXKw

    Γιάννης Μάζης – Αλλαγές σχέσεων Αμερικής – Ρωσσίας, Παγκοσμιοποίησης λόγω Ντόναλντ Τραμπ

    ————————

 • Θαλασσόλυκος

  Οι Τούρκοι θέλουν να αναμετρηθούν με τους Σέρβους για το Κόσσοβο. Θα γίνει χαμός στα Βαλκάνια. Η Ελλάς θα πρέπει να ετοιμάσει σώμα για εισβολή στη Βόρεια Ήπειρο άμεσα.

  • Evan Chaldas

   υπομονή λίγα λεπτά και δικαιώνεσαι

   • Θαλασσόλυκος

    Τι εννοείς;

    • Aναξ

     -Μαλλον εννοει για το στρατο των Αλβανων [που οργανωνουν] στο Κοσυφοπεδιο, και για αυτον που θα στειλουν.

  • DisqussioneR

   Η Ελλάς των τσιπροκαμένων?…

  • Orthodox Cross

   Και όχι μόνο.

   Το σχέδιο προσάρτησης «α λά Κριμαία» περιλαμβάνει επίσης την ανατολική Θράκη και τα Πριγκηπονήσια.

  • Stratis

   Απελευθέρωση των Ελληνικών εδαφών στην Βόρειο Ήπειρο , στο Μοναστήρι – Αχρίδα ( αρχαία Ηράκλεια ) , Αν Ρωμυλία , Αν Θράκη.

   • Θαλασσόλυκος

    Για Ανατολικ΄΄η Ρωμυλία και Ανατολική Θράκη πολύ δύσκολο για ευνόητους λόγους. Στα δύο πρώτα συμφωνώ ότι είναι εφικτό.

 • Τσέλιγκας Σαρακατσάνος

  Εξ κιουζ μουα μες αμι…Λε τηγανοκεφαλικ νομιζικ επιτεθικ ντανς ΕΛΛΑΣ;χαχαχαχαχα….

  • Θαλασσόλυκος

   Μην το γελάς καθόλου Κατς.

   • Τσέλιγκας Σαρακατσάνος

    Καλήμερα φιλαράκι…Ας κοπιάσουν τότε…

    • Θαλασσόλυκος

     Καλημέρα!

  • Θεσσαλονικιός

   Δε με λες, σαρακατσάνικα είναι αυτά ;;; i225.photobucket.com/albums/dd168/evansp1/SMILIES/aaxa.gif

 • VLAD the righteous

  Θα ΤΟΥΣ ΓΚΑΜΙΣΟΥΜΕ κ τη μπουφαν κ τη δικεφαλη τη ΚΟΤΑ!
  ΤΕΛΟΣ.

 • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

  νέο θέμα,μήν κάθεστε.

 • ΙΩΝ 1942

  ΟΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ…!!!
  ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ…ΜΕ ΕΝΑ ΣΠΑΡΟ ΔΥΟ ΤΡΥΓΩΝΙΑ…!!!