Αρχείο

Πρώτη συμμετοχή παγκοσμίως για F-35 σε πολεμική επιχείρηση - Εγκλωβίστηκε από ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα (βίντεο-εικόνες)


Πρώτη παγκοσμίως συμμετοχή σε πολεμική επιχείρηση για τα F-35 και ειδικότερα για τα Ισραηλινά. Όπως μεταδίδουν ρωσικές πηγές, στην επιδρομή που έλαβε χώρα το πρωί κατά της Συρίας και την οποία σας ενημέρωσε το pentapostagma.gr, πήρε μέρος ένα ισραηλινό F-35 μαζί με F-16ISUFA και F-15I Ma’an.

Ρωσικές πηγές ανέφεραν πως "είδαμε το F-35 και εγκλωβίστηκε από αντιαεροπορικά συστήματα".... Δεν ανέφεραν αν ήταν S-400 ή τα Pantsir-S2/S2E με βελτιωμένα ηλεκτρονικά και ραντάρ AESA που παραδόθηκαν πρόσφατα στη Συρία, ακριβώς γι αυτό το λόγο, για τα Ισραηλινά F-35...

Πρόκειται για προσπάθεια επίδειξης ισχύος του Ισραήλ απέναντι στη Ρωσία την οποία είχαμε ήδη προβλέψει στο άρθρο μας Τύμπανα πολέμου – Το Ισραήλ «απαντά» στην Ρωσία : «Η Αεροπορία μας με την παραλαβή των αεροσκαφών F-35 δεν φοβάται την ρωσική αεράμυνα»

Τα ισραηλινά μαχητικά πέταξαν πάνω από Λίβανο και επιτέθηκαν στη Συρία εξαπολύοντας τρεις πυραύλους στο αεροδρόμιο Μezze, μετά έπληξαν ένα ακόμη στόχο βορειοδυτικά και επέστρεψαν στο Ισραήλ.

Τα ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν το αρχηγείο της 4ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας του συριακού Στρατού.

Πριν λίγες μέρες είχαμε την πρώτη πτήση F-35I το οποίο συνοδευόταν από μαχητικά τύπου F-16I «Sufa».

Η προετοιμασία της πτήσης ξεκίνησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής παραλαβής του, με τα δυο αεροσκάφη να μεταφέρονται από το προσωπικό υποστήριξης στα ειδικά προστατευμένα Shelter, όπου και προετοιμάστηκαν για την πτήση, με τη βοήθεια τεχνικών από την κατασκευάστρια Lockheed Martin και την USAF.

Η πρώτη πτήση του «Adir» στους ουρανούς του Ισραήλ είχε διάρκεια μίας ώρας.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε επίσης τις πολλές εκρήξεις και ανακοίνωσε ότι δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή για να περισυλλέξουν τους τραυματίες .

Εντωμεταξύ Σύροι αξιωματούχοι του στρατού υποστήριξαν ότι αρκετοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το βόρειο Ισραήλ κατά του συριακού εδάφους σε μια γενικευμένη επίθεση κατά της Συρίας.

Η ανώτατη ηγεσία του συριακού στρατού προειδοποίησε για τις συνέπειες μετά από αυτό το ύπουλο κτύπημα όπως το χαρακτήρισε , το οποίο αποτελεί «κατάφωρη» προσβολή του συριακού κράτους.

Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι επιπροσθέτως δεκάδες πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στο αεροδρόμιο Mazzeh από μια περιοχή κοντά στη λίμνη Τιβεριάδα στο βόρειο Ισραήλ λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Φωτιές γέμισαν την περιοχή και εκρήξεις ακούγονταν σε πολλά τμήματα της πρωτεύουσας αποτέλεσμα των ισραηλινών επιθέσεων των αεροσκαφών του Ισραήλ.

 

https://twitter.com/guyelster/status/819691965684051968

https://twitter.com/MIG29_/status/819686876353269761

https://twitter.com/maytham956/status/819678773054472192

https://twitter.com/Conflicts/status/819712193302183937

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ