Αρχείο

Τύμπανα πολέμου - Το Ισραήλ «απαντά» στην Ρωσία : «Η Αεροπορία μας με την παραλαβή των αεροσκαφών F-35 δεν φοβάται την ρωσική αεράμυνα»

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Σύμφωνα με χθεσινό άρθρο μας με τίτλο( Προειδοποιητικό μήνυμα της Ρωσίας προς το Ισραήλ: «Θα καταρρίψουμε όλα τα ισραηλινά αεροσκάφη που θα πετάξουν πάνω από την Συρία»), είχαμε αναφέρει ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία απέστειλαν «θανατηφόρο» προειδοποιητικό μήνυμα στην ισραηλινή αεροπορία, ότι θα καταρρίψουν κάθε ισραηλινό αεροσκάφος που θα παραβιάσει τον συριακό εναέριο χώρο, προκαλώντας πανικό στο Τελ Αβίβ.

Σήμερα Ισραηλινοί αξιωματούχοι «απάντησαν» με την σειρά τους στους Ρώσους ,  τηρώντας βέβαια  την  ανωνυμία τους και δηλώνοντας ότι η χώρα τους με την παραλαβή των δύο πρώτων μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35, από την  Lockheed Martin… « πλέον δεν φοβάται κανέναν».

Τα αεροσκάφη αυτά  είναι τα πρώτα αεροσκάφη  της παρτίδας των 50 παρόμοιων αεροσκαφών που το Ισραήλ αναμένει να παραλάβει μέχρι το 2022.

Στην πραγματικότητα, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία παραλαμβάνει μια σπέσιαλ εκδοχή του αεροσκάφους αυτού  των F-35I, που ονομάζεται  Adir (Mighty).

01-11

Το αεροσκάφος είναι εφοδιασμένο με ισραηλινής κατασκευής ηλεκτρονικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας και όχι με αμερικανικά,  αυτό το επισημαίνουμε "ιδιαιτέρως".

Ειδικότερα, μιλάμε για  ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου της ELBIT , καθώς και εξοπλισμό για  το πιλοτήριο, ο οποίος σύμφωνα με τους ισραηλινούς  «ανταποκρίνεται» περισσότερο στις ανάγκες του Ισραήλ. Επίσης τοποθετήθηκε σύστημα ελέγχου πυρός Ισραηλινής παραγωγής.

«Σε γενικές γραμμές, η εμφάνιση ενός μαχητικού πέμπτης γενιάς στην Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία αποτελεί πραγματικά ένα μεγάλο βήμα για τη χώρα», όπως ορθώς επισήμανε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα  The Jerusalem Post, ο Ισραηλινός Ταξίαρχος Αβραάμ Ασσαέλ.

Σύμφωνα με ανώτερους ισραηλινούς αξιωματικούς της αεροπορίας και αξιωματούχους, το F-35I θα εξασφαλίσει στο Ισραήλ πλήρη αεροπορική υπεροχή  μέσα στα επόμενα 40 χρόνια και θα του επιτρέψει να επιτύχει   στόχους, οι οποίοι  ήταν προηγουμένως εντελώς «απρόσιτοι» .

Επιπλέον, Ισραηλινοί αξιωματικοί είναι πεπεισμένοι ότι η χαμηλή αποκάλυψη του ίχνους του αεροσκάφους θα είναι σε θέση να δώσει την τρομερή δυνατότητα στην αεροπορία, να  διεισδύει εύκολα.. βαθιά στο εχθρικό έδαφος απαρατήρητη από τα εχθρικά ραντάρ παρεκκλίνοντας ακόμη και  από τα πιο σύγχρονα συστήματα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων των S-300 και S-400, που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία και διαθέτει το Ιράν.

proto-israilino-f-35-2016-diethni-like-620x450

Ο αμυντικός αναλυτής της  CIA  Mike Coffman, ο οποίος  ειδικεύεται στην ανάλυση και στην ισχύ των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι "τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300-S-400 "Triumph" και S-500 «Προμηθέας» σχεδιάστηκαν ακριβώς για να εντοπίζουν και να εξουδετερώνουν στόχους με χαμηλό προφίλ και είναι αρκετά ικανά στον εντοπισμό και την  κατάρριψη  αεροσκαφών που κατασκευάζονται με την χρήση τεχνολογίας stealth".

«Φυσικά, τα παλαιά αεροσκάφη τέταρτης γενιάς  είναι ορατά στα ραντάρ πολύ καλύτερα, αλλά θα ήταν ανόητο να πιστεύουμε ότι τα αμερικανικά αεροσκάφη F-35, είναι «αόρατα» με  την κυριολεκτική έννοια της λέξης", καταλήγει ο ίδιος εμπειρογνώμονας .

Το Ισραήλ, ωστόσο, διαθέτει μεγάλη αυτοπεποίθηση και αυτό οφείλεται στα δικά του ηλεκτρονικά συστήματα που «φοράει» η ισραηλινή έκδοση του F-35, τα οποία δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό.

Σημειώνεται ότι ισραηλινοί πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας IDF δεν είχαν καν συμμετάσχει σε καμία  δοκιμαστική πτήση με α το F-35 στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά  είχαν εκπαιδευτεί σε  εξομοιωτές πτήσης.

Πρόκειται στην ουσία για ένα αεροσκάφος τις δυνατότητες του οποίου δεν τις γνωρίζει κανένας , μιας και αυτές αποτελούν «επτασφράγιστο» μυστικό. Ειδικά η ισραηλινή έκδοση  αποτελεί "ένα ακόμα  μυστήριο τυλιγμένο μέσα σε ένα  μυστικό" που έλεγε και ο Τσώρτσιλ, για την ΕΣΣΔ  .

 

https://youtu.be/1AEWJUfCC0M?t=84

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...