«Η πολιτική επιρροή» του Κρεμλίνου στην Ευρώπη και το «φακέλωμα» των Ευρωπαίων από τις ΗΠΑ – Μέσα και η Ελλάδα

Δημοσίευση: 11 Ιανουαρίου 2017, 9:15 πμ

Η Ρωσία έχει  ένα «κρυφό παράγοντα επιρροής» στην πολιτική ατζέντα των δυτικών χωρών με «σκιώδεις παίκτες» σε πολλές  προεκλογικές εκστρατείες.

Ταυτόχρονα, η ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ μετατρέπεται σε ολοένα και πιο δύσπιστη όσον  αφορά οποιαδήποτε επαφή με τις ΗΠΑ , η οποία οφείλεται στην δράση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που ελέγχουν τους πάντες και τα πάντα δημιουργώντας ένα νέο ακόμα μεγαλύτερο κύμα δυσπιστίας, αναφέρει η ρωσική εφημερίδα gazeta.ru.

Οι συζητήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις της ρωσικής πολιτικής σχετικά με την πολιτική ισορροπία δυνάμεων στο δυτικό κόσμο έχουν γίνει κοινός τόπος προκλήσεων και διενέξεων  ,  όπως και πριν από 200 χρόνια.

Η Ρωσία και η «ρωσική απειλή» έχουν ήδη λάβει την  θέση του Ναπολέοντα στην Ευρώπη αλλά  αποτελούν συγχρόνως  «αυτό το κάτι διαφορετικό» .

Στις αρχές του ΧΙΧ αιώνα, η Ευρώπη ήταν χωρισμένη μεταξύ εκείνων που έβλεπαν  τη Ρωσία ως μια «κιβωτό διάσωσης, με «ένα ισχυρό στρατιωτικό χέρι» , και σε όσους έβλεπαν την Ρωσία ως «ένα προπύργιο της ευρωπαϊκής αντίδρασης και εισβολέα ξένων εδαφών».

Το μεγαλύτερο μέρος του ΧΧ αιώνα, σύμφωνα με τον Νορβηγό πολιτικό επιστήμονα Ayvera Neumann, η   Ρωσία εξακολουθεί να αποτελεί αυτό το κάτι «διαφορετικό» για τις χώρες της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης.

Σήμερα, τον  σοβαρό ρόλο της Ρωσίας ως  αντιπολίτευση των ΗΠΑ στην  Ευρώπη  κανείς δεν την αμφισβητεί. Αυτό το συμπέρασμα έρχεται από Ρώσους και ξένους  αναλυτές.

Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες αναφέρουν  ότι μαζί με τις εσωτερικές ευρωπαϊκές απειλές, την ανθρωπιστική και οικονομική κρίση,   την μετανάστευση, την έλλειψη θεσμικής ενότητας  και την ενεργειακή ασφάλεια, η  Ρωσία αποτελεί την κατάλληλη «απάντηση » για αυτούς που πιστεύουν ακόμα στο συνδυασμό εσωτερικής και εξωτερικής  ενότητας και  ασφάλειας των εθνών-κρατών.

Τον Απρίλιο του 2016 το  Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Wilfried Martens με έδρα τις Βρυξέλλες,  εξέδωσε μια βαρυσήμαντη έκθεση σχετικά με τις χορηγίες από τη ρωσική κυβέρνηση στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, καλώντας τους  τελευταίους «λύκους με ένδυμα προβάτου».

Σύμφωνα με την έκθεση, στην Ευρώπη υπάρχουν τρεις τύποι ενεργών ρωσικών  οργανώσεων  λόμπι :

 1. Αυτών που δημιουργήθηκαν και χρηματοδοτούνται επίσημα από την ρωσική κυβέρνηση,  των  ρωσικών μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΚΜΚΟ), όπως το Ταμείο Στήριξης που προστατεύει τα δικαιώματα των Ρώσων που ζουν στο εξωτερικό και  το ινστιτούτο  «ρωσικός κόσμος» του Ιδρύματος Gorchakov.
 2. Μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως το Κέντρο Νομικών Πληροφοριών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Εσθονία, την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Λετονίας, και άλλα.
 3. Ερευνητικά κέντρα, δεξαμενές σκέψης, όπως, για παράδειγμα, αυτό που δημιουργήθηκε στο Βερολίνο με την ονομασία Ινστιτούτο Έρευνας για τον «Διάλογο των Πολιτισμών», που ανήκει στο ρωσικό συμβούλιο διεθνών υποθέσεων, το κλαμπ «Valdai», το ρωσικό ινστιτούτο στρατηγικών μελετών, το ινστιτούτο διεθνών υποθέσεων και στρατηγικής στην Γαλλία σε  συνεργασία με τον ρωσικό και ξένο τύπο αλλά και άλλα.

Αυτά τα κέντρα  άσκησης πολιτικής επιρροής είναι καλά μελετημένα, οργανωμένα και λαμβάνουν  υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε μία από τις χώρες της ΕΕ.

Στη Ρουμανία, την  Βουλγαρία, την Σερβία, την  Ελλάδα, η πολιτική της Ρωσίας προωθεί το διεθνές ίδρυμα για την ενότητα των Ορθοδόξων λαών υπό το σύνθημα «όλοι οι  Ορθόδοξοι Χριστιανοί ενωμένοι», ενώ  στις χώρες της Βαλτικής προβάλλονται οι  ιδέες του αντιαμερικανισμού και τονίζονται οι «παραδοσιακές αξίες» για την προστασία των συμφερόντων της Ρωσίας στην ρωσόφωνη μειονότητα.

Στην γαλλική επιχειρηματική κοινότητα, το Ηνωμένο Βασίλειο και την  Γερμανία, τα ρωσικά ινστιτούτα  αγωνίζονται να προωθήσουν την ιδέα της «πραγματικής ανεξαρτησίας» της Ευρώπης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία είναι επίσης «μέρος της στρατηγικής της Ρωσίας».

Αυτό το όραμα  είναι μόνο η μία πλευρά του νομίσματος. Η δεύτερη πλευρά του νομίσματος είναι σε μια σειρά από ανακρίβειες, συνειδητά ή ασυνείδητα  από τους συντάκτες της έκθεσης Martens Center.

Η πρόβλεψη για το 2017 από Ρώσους ειδικούς για την Ευρώπη :

«Οι κυβερνήσεις θα προσπαθήσουν  να επιστρέψουν  σε ένα μονοπωλιακού χαρακτήρα πολιτικό πλαίσιο με την χρήση  βίας».

Πριν από ένα χρόνο, Ρώσοι  ειδικοί  έκαναν μια σειρά από προβλέψεις για το 2016, οι οποίες, όπως αποδείχθηκε σήμερα, έγιναν  πραγματικότητα.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο,  αναφέρεται από τους δυτικούς ως «πράκτορας της πολιτικής του Κρεμλίνου, ενώ το «Γαλλικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων» έλαβε  μια μικρή χρηματοδότηση από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το αποκαλούν «υποκατάστημα της  «Gazprom».

Σε έκθεση του συμβουλίου του  ΝΑΤΟ γίνεται λόγος για «δούρειους ίππους του Κρεμλίνου»  στη Γερμανία με την ονομασία «ανατολική επιτροπή της γερμανικής οικονομίας», που απαρτίζεται από μεμονωμένα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) μαζί με το γερμανο-ρωσικό φόρουμ, οι Αμερικανοί το κατατάσσουν στο ίδιο επίπεδο με γερμανική ακροδεξιά  «CD» και το κίνημα της «πατριωτών  Ευρωπαίων εναντίον του εξισλαμισμού της Δύσης».

Η έκθεση αφορά όλες τις φιλο-ρωσικές οργανώσεις lobbying προκαλώντας  μεγάλη διαμάχη και συζήτηση στη Γερμανία.

Ένας από τους συντάκτες της έκθεσης , ο  Stefan Meister, επικεφαλής της έρευνας στην Ανατολική Ευρώπη, τη Ρωσία και την Κεντρική Ασία,  έδωσε μια συνέντευξη στην Deutsche Welle, με την οποία επιβεβαίωσε το όραμά  των πολιτικών του Κρεμλίνου στη Δύση, αλλά αποκηρύσσει τις αμερικανικές αιτιάσεις περί δήθεν  γερμανικών οργανώσεων που εργάζονται προς το συμφέρον της Ρωσίας στη Γερμανία.

Τον Νοέμβριο του 2016 Αμερικανοί ερευνητές και επιστήμονες με την συνδρομή από το  Κογκρέσο των ΗΠΑ, ζήτησαν  να ελεγχθεί η επιρροή των ξένων χωρών, ιδίως της Ρωσίας, στα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ.

Οι συντάκτες της προαναφερθείσας έκθεσης, του Ατλαντικού  Συμβουλίου  αναγνώρισαν ως   «δούρειο ίππο» του Κρεμλίνου στη Βρετανία το κόμμα  Ανεξαρτησίας, το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα και  μεμονωμένους  εκπροσώπους στα κόμματα των Συντηρητικών  και των Εργατικών.

Στην  Γαλλία οι Αμερικανοί βρήκαν «ενόχους» στο «Εθνικό Μέτωπο» και σε  εκπροσώπους της δεξιάς,   στην Γερμανία  στο Κόμμα της Αριστεράς και στο γνωστό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία»,  στην Λιθουανία στο Κόμμα «Τάξης και Δικαιοσύνης» , στην Αυστρία  στο Κόμμα της Ελευθερίας, στην Ιταλία στην «Λίγκα του Βορρά» και σε μεμονωμένους εκπροσώπους  του Δημοκρατικού Κόμματος, ενώ στην  Ελλάδα στο κόμμα της  «Χρυσής Αυγής» και σε στελέχη στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ  στην Βουλγαρία στο κόμμα «Ατάκα»,  στην Τσεχία στο Κομμουνιστικό Κόμμα και στο Εργατικό Κόμμα της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, στην Σλοβακία στο Λαϊκό  Κόμμα και σε  εκπροσώπους των Σοσιαλδημοκρατών.

Παρά τον αριθμό των  στοιχείων, η αμερικανική έκθεση περιλαμβάνει μια  λεπτομερή ανασκόπηση των «μυστικών πρακτόρων» του Κρεμλίνου στην Ευρώπη, κατηγορώντας την Ρωσία για πολιτική διείσδυση και έλεγχο μέρους της Ευρώπης.

Ο Ρώσος επιστήμονας  Fyodor Lukyanov όμως δηλώνει « Μια νέα εποχή αρχίζει το 2017. Η χρονιά που πέρασε ήταν μια εποχή δραματικών αλλαγών στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, η οποία με  μια προσεκτικότερη εξέταση φαίνεται,  όχι πλέον  προβλέψιμη . Η υπάρχουσα ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ, «καίγεται» για  μαζική διάδοση των ροών πληροφοριών, και είναι πλέον δύσπιστη  όσον αφορά τυχόν φιλο-ρωσικές πηγές των πληροφοριών και των επαφών με τη Ρωσία, που μετατρέπονται  σε βάρος των ίδιων των Ευρωπαίων και δημιουργεί ένα νέο κύμα δυσπιστίας στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας – Δύσης.Οι «λογικοί»  δυτικοί ηγέτες γνωρίζουν όμως ότι η Ρωσία,  δεν θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο trolls, και δεν θα διαδίδει ψέματα εκεί που έχει φτάσει η κατάσταση στην ΕΕ ».

Επί του παρόντος, οι δυτικοί ηγέτες, και οι φορείς λήψης αποφάσεων, δεν μπορούν να διακρίνουν  και να κατανοήσουν την βαθιά διαφορά,  μεταξύ της προώθησης των ρωσικών συμφερόντων και του αμερικανικού ψεύδους, μέσω των μηχανισμών της πνευματικής συνεργασίας ή της ήπιας δύναμης,

Από τη μία πλευρά η Ρωσία αντιπροσωπεύει  μια νέα πολιτική  κινητήρια δύναμη και ένα εργαλείο στα χέρια των ακροδεξιών λαϊκιστικών  εκπροσώπων  των Δυτικών πολιτικών κύκλων , που  παρακάμπτουν  την λογοκρισία για να επικρίνουν εγχώριους αντιπάλους και τα θεμέλια της δυτικής κοινωνίας.

Από την άλλη οι σχέσεις της  Ρωσίας  με τη Δύση επικεντρώνονται  σε μια αντιδραστική πολιτική, η τιμή της οποία είναι ήδη πάρα πολύ υψηλή για όλους .

Το αποτέλεσμα όλων  αυτών είναι ένα: Η Ρωσία και πάλι συνιστά μια «άλλη διαφορετική  πολιτική λύση» για τις  ελίτ της Δύσης, αλλάζοντας μια για πάντα την αμερικανική ηγεμονία και δυναστεία, είτε το θέλουν είτε όχι στην Ουάσιγκτον .

 

 

 • Assurbanibal

  1ος

  • Ελληνας Ορθοδοξος

   Παλι με εφαγες μπαμπεση αλλα ελα που σε αγαπαμε !!!

   • Andreas Gavrielides

    αγάπη = χοιρινές μπριζόλες

    • Ελληνας Ορθοδοξος

     Εισαι οπαδος του ρητου η αγαπη περναει πρωτα απο το στομαχι ?
     Γιατι να ξερεις ο λορδος ειναι ο πιο αγαπητος σχολιαστης εδω !

  • ΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

   Καλημερα συναδελφε . Μαλλον σε βρισκω ευρωστο και ευδιαθετο .Πολυ καλο αυτο.

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ…

  • DisqussioneR

   Καλημέρα!!!!!!!!!!!!

 • Assurbanibal

  Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης:

  Ο επηρεασμός των εκλογών και του εκλογικού αποτελέσματος γίνονταν με πολλούς τρόπους, όπως π.χ :
  -Οικονομική ενίσχυση του φιλοαμερικανικού κόμματος. Το αμερικανικό χρήμα έρρεε άφθονο για την εκλογή των επιλεγμένων, (κατόπιν «μυστικών» διαβουλεύσεων) υποψηφίων.
  -«Ειδική» εκπαίδευση για την διοργάνωση της προεκλογικής εκστρατείας με επιλεγμένα σλόγκαν κλπ.
  -Μαύρη προπαγάνδα κατά των αντιαμερικανικών κομμάτων με την καθοριστική συμβολή χρηματοδοτουμένων ΜΜΕ, (αυτό τις σας θυμίζει ?).
  -Φτιαχτές δήθεν «αποκαλύψεις» –σκάνδαλα κατά των πολιτικών που έχουν αντιαμερικανικές θέσεις, (και αυτό τι σας θυμίζει)?
  Σημαντική είναι η επισήμανση, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευα του αμερικανικού πανεπιστημίου, ότι σε ποσοστό 59% η ανάμειξη της CIA είχε μεγάλη επιτυχία και στις εκλογές εκλέγονταν οι ευνοούμενοι από την αμερικανική μυστική υπηρεσία.

  Μετά από όλες αυτές τις αποκρύψεις, χρήσιμο είναι να αναλογιστούμε τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογικών αναμετρήσεων ειδικά των τελευταίων ετών μέχρι το 2000 και όχι μόνο και ίσως κατανοήσουμε ορισμένα πράγματα και κυρίως την βασική αιτία που βρισκόμαστε σήμερα υπό ένα στυγνό κατοχικό καθεστώς.

  • DisqussioneR

   +1000

 • Ελληνας Ορθοδοξος

  Γίνονται και θαύματα…γιατί όχι;;
  Απίστευτο: Ο αποφυλακισθείς, λόγω καρδιάς, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε σκι στο Καϊμακτσαλάν
  !http://www.oxafies.com/2017/01/blog-post_920.html

  • Γιώργος fs.

   Όταν έχεις ταλέντο στο σκι πρέπει να το καλλιεργείς.😆😆😆

 • ΘΗΣΕΑΣ

  να συνοψισω λιγο για το πως ξεκινησε ολο αυτο και εξελιχτηκε ετσι οπως το βλεπουμε σημερα, με την δικη μου ματια. ολα ξεκινησαν οταν την δεκαετια του 90 κυριως κατα καποιο …συνομωσιολογικο τροπο θα ελεγα οι κουμουνιστες της ρωσιας παρεδωσαν την εθνικη κυριαρχια τους στην νεα ταξη. ετσι η νεα ταξη , εβαλε σε ισχυ ενα σχεδιο για την οριστικη διαλυση της ρωσιας. διαιρεσε την ρωσια σε κρατη οπου αυτα βρισκονταν σε γεωστρατηγικες θεσεις, ουκρανια, χωρες βαλτικης, καζαχσταν…κτλ….
  δημιουργησε την …ρωσικη κοινοπολιτια την λεγομενη GUS. τοποθετησε ανθρωπους δικης της επιροης σε κομβικες θεσεις, εβαλε τις πολυεθνικες της να αρχισουν την λεηλασια των πλουτοπαραγωγικων πυγων της ρωσιας σε ολο το φασμα αυτο που ονομαζουμε πλουτο.η τοτε νεα γενεια της ρωσιας,παρασυρθηκε απο το αλκοολ την πορνεια και τα ναρκοτικα, κατα χιλιαδες γεμιζαν τα καλομπαρα και τους οικους ανοχης το …μελλον της ρωσιας. ειχε ξεκαθαρο στοχο την εξαθλιωση και τον αφανισμο των ρωσων. ομως η ρωσια που εχει πολυ μεγαλες πατριωτικες δυναμεις αντεδρασε και κατα καποιον τροπο καταφερε να παρει πισω την εξουσια της πατριδας τους και ετσι σιγα σιγα και την εθνικη της κυριαρχια. ο πουτιν ο οποιος ηγηθηκε αυτης της κινησης, χαρισματικος ηγετης και πολυμηχανος, εδιωξε τις πολυεθνικες εταιριες, εβαλε φυλακη οσους ηταν με την νεα ταξη, οσοι καταφεραν και γλιτωσαν εξοριστικαν στην ευρωπη και αμερικη και αγοραζαν δηθεν ομαδες και μεγαλες επιχειρησεις. ο πουτιν στην συνεχια οργανωσε με τετοιο τροπο την κυβερνηση και κατ επεκταση την κοινωνια, ετσι ωστε να μην προσβαλεται ευκολα απο …πονηρα μυαλα. δυναμωε τον ρολο της εκκλησιας που ηταν υπο διαλυση, και η εκκλησια εδωσε οθηση στον πατριωτισμο και στην αντισταση απο τετοιες σκοτεινες δυναμεις και καταφερε ετσι τελικα να ελεγξει την χωρα τους.
  στην συνεχεια ο πουτιν καταλαβε πως εαν θελει να απαλλαγει απο αυτην την τραπεζικη μαφια θα πρεπει να τη καταστρεψει μια και καλη. ετσι εστρωσε ενα μεγαλο σχεδιο για να το πετυχει.
  συναχε στρατηγικη συμμαχια με την κινα, δημιουργησε το αντι ΝΑΤΟ το μπρικς, την ευρασιατικη ενωση. καταφερε να καταστρεψει τα νεοταξικα σχεδια στην μεση ανατολη και στην βορειο αφρικη, και φροντισε με διαφορους μηχανισμους να δημιουργησει επιρροες τοσο στην ευρωπη οσο και στην αμερικη. ο τραμπ θα θελησει να πραξει το ιδιο εαν θελει η αμερικη να μην καταστραφει εντελως απο τους νεοταξιτες που την ελεγχουν. ξερει και ο ιδιος οτι πρεπει να κυρηξει τον πολεμο εαν θελει να γινει ο νεος …τζωρτς ουασιγκτον. αυτο που βλεπουμε σημερα , τελος….ειναι πως οι λαοι προσπαθουν να απαλλαγουν απο αυτην την τραπεζικη μαφια και να παρουν πισω την πατριδα τους και κατ επεκταση τις ζωες τους. ολα ξεκινησαν απο την ρωσια.

  • Lalakis – εν εέλδωρ

   πολλα +++

   • ΘΗΣΕΑΣ

    ευχαριστω. αυτο που δεν ειμαι σιγουρος ειναι εαν τελικα ο τραμπ , θα παιξει αυτον τον ρολο και θα συμμαχησει με τον πουτιν. το εγραψα ετσι διοτι ειμαι της αποψης, οτι θα αναγκαστει να το κανειαπο τις διεθνεις εξελιξεις.και συγκυριες

    • Lalakis – εν εέλδωρ

     πιστευω οτι θα ειναι η εκπληξη… αν τελικα αναλαβει.

    • ΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

     Θετικη φιλε μου αλλα διαφωνω πληρως για τον Τραμπ επειδη ειμαι αμετακινητος στις θεσεις μου οχι λογω αρτηριοσκληρυνσις αλλα επειδη το ελεγα και πριν την εκλογην του οτι δεν βγαινει εκτος αν δωσει γη κιαι υδωρ στους ερπετοσιωνιστες. Τωρα δεν βλεπουμε το αλλοπροσαλλον των λογων του; Ακομη δεν ανελαβε και θα μεταθεση την πρεσβεια απο το Τελ-Αβιβ στην Ιερουσαλημ ξεσηκωνοντας τους Παλαιστινιους κλπ Τι ειπε ;πρεπει να αυξησουμε τον στολο μας απεναντι σε Ρωσσια -Κινα.καπ.

     • ΘΗΣΕΑΣ

      φιλε μου, δεν αμφισβητω αυτα που γραφεις, τα βλεπω και γω αυτα , ομως βλεπω και κατι αλλο. βλεπω να διαδηλωνουν δηθεν εξαγριωμενοι πολιτες κατα του τραμπ, απο οργανωσεις που χρηματοδοτουνται απο γνωστα κεντρα. βλεπω κινησεις στην παγκοσμια γεωπολιτικη σκακιερα , που στοχο εχουν να παρασυρουν την ρωσια σε πολεμο, βλεπω δημοσιευματα κατευθηνομενα να λοιδωρουν τον τραμπ, να τον χτυπουν κατω απο την μεση και να βαζουν και τις μυστικες υπηρεσιες να υπονομευσουν την πολιτικη του , και ολα αυτα πριν ακομη αναλαβει. ολα αυτα δεν γινονται επειδη εχει ….παραδωθει σε αυτα τα κεντρα. κατι αλλο συμβαινει/

     • ΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

      Κοιταξε ελειψα λιγο αλλα σε απαντω. Ειχα καποτε δυο αδελφια αφεντικα στο εργοστασιο που δουλευα τοτε με τα βυτια και την μια ημερα το επαιζε καλος ο ενας και κακος ο αλλος και την αλλη ημερα αλλαζαν ρολους .Αυτο ειναι σε αντισταθμισιν αυτου που λοες για τις διαδηλωσεις λεει αυτα ο Τραμπ διαδηλωνουν αυτοι κλπ. Μην τρως με το συμαθειο το θεατρο που σερβιρουν οι Νεοταξιτες ,αρκετα μας εχουν δουλεψει.

     • Fuck the NWO

      Ο τραμπάλας υπέκυψε στις απειλές του αρχισακάτη, εξ ου και οι απειλές για ενίσχυση του ερπετοσιωνιστικού υπεροπλοστασίου απέναντι σε Ρωσία-Κίνα.

      Αυτή η αποστροφή είναι αρκετή για να οδηγήσει τους Mattis, Perry και Tillerson σε παραίτηση πριν καλά-καλά αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα.

  • DisqussioneR

   Χρειαζόταν ένας σύγχρονος Θησέας (δεν λέω για σένα χαχα) να ξετυλίξει το «μίτο» της Αριάδνης…
   Και κοίτα να δεις συμβολισμοί!!!… Τυχαίοι??
   Ο τυφώνας «Αριάδνη» (τεχνητός κατά πολλούς εντρυφήσαντες στα νεοταξικά τερτίπια δυτικής προέλευσης) απ’ τη μια μεριά εξαπλώνεται στα Βαλκάνια και η Ρωσία από την άλλη! Θα είναι άραγε ο νέος Θησέας ο Πούτιν να τον ξετυλίξει αυτόν τον «μίτο» και να απαλλάξει την ανθρωπότητα από το δυσβάσταχτο αυτό φόρο των ανθρώπινων ζωών στο δόγμα της Δύσης? Ο καιρός θα το δείξει!

   • ΘΗΣΕΑΣ

    με εθιξες, αλλα το προσπερνω…..)

    • DisqussioneR

     Συγνώμη φίλε αλλά δεν ήξερα ότι θα μπορούσες να είσαι εσύ ο νέος Θησέας… χαχαχαχα
     Υ.Γ. Δεν σε έθιξα, μάλλον ερμήνευσες λάθος τα λεγομενα μου ;-)

     • ΘΗΣΕΑΣ

      πλακα κανω ,keep it cool

     • DisqussioneR

      +++
      Πάντα cool ;-)

  • ΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

   Καλημερα Θησεα αλλα βλεπω καποια κενα χρονικα και πολιτικα. Μετα τους κομμουνιστες που λες ανελαβε ο πολυς Κορμπατσωφ της Μπιλντερμπεργκ που ητο και ανηψιος του Γιουρι Αντροπωφ και η πολιτικη που ασκειτο επι Αντροπωφ ητο εξ ολοκληρου η πολιτικη του Κορμπατσωφ με την περιφημη .Αυτος εβαλε την Ρωσσια στο ΔΝΤ το ’89 . Ολα λοιπον ειχαν υποβαθρο και ξεκινημα πριν το ’90 .Δημιουργησαν τις καταλληλες συνθηκες και ερχομενος και ο Γιελτσιν ο μπεκρης αποτελειωσε το εργο με την διαλυσιν της Γιουγκοσλαβιας ,που προσπαθει να επαναφερη σημερα ο Πουτιν.Στα υπολοιπα ολα οσα γραφεις τα επικροτω διοτι ειναι και δικες μου θεσεις και νομιζω ολων των υγεια σκεπτομενων.

   • ΘΗΣΕΑΣ

    σωστος. αλλα ελεος φιλε….εγραψα σεντονι, μην το παρακανουμε κιολας

    • ΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

     Κοιταξε δεν λεω για τα οσα εγραψες γιατι θα μπορουσες να γραψης και δυο σεντονια πχ και να ηταν ανευ σημασιας ετσι; Εγω αναφερθηκα οπως βλεπεις απο ποτε ξεκινησε γιατι εβαλες το ’90 και εγω το βαζω επι Αντροπωφ καταλαβες;

 • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ

  Καλημερα σε ολους απο τον αλλο που φταιει για ολα.

  • ο άλλος

   Δεν φταίω σε τίποτα.
   Αδικα με κατηγορείς.

   • Proud to be Greek

    Το ξέρουμε φίλε.

 • Proud to be Greek

  Το 80% των πόρων των μυστικών υπηρεσιών δαπανάται στην υπονόμευση του εχθρού και οχι στις παρακολουθήσεις.
  Οι πάντες γνωρίζουν οτι οι ευρωπαίοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι είναι εξαγορασμένοι απο αμερικανούς και σαουδάραβες.

  Tο ίδιο ισχύει και για το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Wilfried Marten$ που βλέπει μόνο ρωσική δράση και οχι αμερικανική.
  Κανείς με στοιχειώδη νοημοσύνη και στοιχειώδη γεωπολιτική γνώση δεν μπορεί να πάρει σοβαρά μια τέτοια σικέ έκθεση.

  • DisqussioneR

   σαουιουδάραβες!!! Δεν ξέρω αν ήταν τυπογραφικό λάθος αλλά ήταν Καλόοοοοοο ;-)

   • Proud to be Greek

    Refresh.
    Τα λάθη μου τα διορθώνω επι τόπου, και κάνω λάθη επειδή γράφω γρήγορα.
    Το «ι» και το «ο» είναι δίπλα

    • DisqussioneR

     Εστω και από λάθος ήταν πολύ καλό!! καλύτερα να μη το διόρθωνες χαχαχαχαχαχαχαχαχα

 • Jorge Melissa

  Τραμπ: Ελπίδα ή αυταπάτη;
  http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/01/blog-post_471.html#more

  • DisqussioneR

   Γιώργη, με αυτό το άρθρο μου θύμισες ένα σχόλιο που είχα κάνει αμέσως μετά την εκλογή του Τραμπ. Την οποία από πριν είχα δεδομένη και το είχα τονίσει σε άλλο ποστ μου πριν τις εκλογές. Μερικοί ίσως θυμούνται!…
   Στο σχόλιο μίλησα για «Σκύλα» (Χίλαρυ) και «Χάρυβδη»(Τραμπ)… Διάβασε το με λίγη προσοχή αν θες ;-)

   http://image.prntscr.com/image/d6926415eb174ad4b39267052d8b2723.png

   • Ελληνας Ορθοδοξος

    ΣΩΣΤΟΣ, εγω αν θυμασαι εκεινη την εποχη ελεγα κρατηστε μικρο καλαθι γιατι θα αποδειχτει ανθρακες ο θησαυρος.
    Αλλα εκεινη την εποχη ειχε πιασει υστερια τους παντες, μου θυμισε την εποχη του λεφτα υπαρχουν κλασικη αποδειξη το ποσο ευκολα η τηλεοραση «φτιαχνει» την κοινη «γνωμη» !

    • DisqussioneR

     Ετσι!!!!!!

 • Jorge Melissa

  Κύπρος, τὸ μαρμαρένιο ἁλώνι τοῦ Γένους
  Για να μην ξεχνούμε τι σημαίνει Κύπρος για τον Ελληνισμό, δημοσιεύω και πάλι το παρακάτω. Στους μαθητές μου λέω πάντοτε ότι δεν διαφέρει σε τίποτε η Κρήτη ή η Εύβοια από το πολύπαθο νησί.
  http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/01/blog-post_952.html#more

 • Ελληνας Ορθοδοξος

  Πρωι-πρωι στις 6 βγηκα για ξυλα , αναψα τζακι και με τα καρβουνα που εβγαλα
  εψησα 6 πατατες με την φλουδα.
  Αποτελεσμα, τρια «νεκρα» ποτηρια τσιπουρο με αυτον τον υπεροχο μεζε,
  ΖΗΤΩ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΠΟΥ ΜΕ «ΑΠΟΚΛΕΙΣΕ» ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ !!!

  • Proud to be Greek

   Αρχοντας.

   • Ελληνας Ορθοδοξος

    Τωρα ειναι η ωρα για αυτο το τραγουδι Γιωργη,
    βρεχει φωτια στην στρατα μου …σημειωτεον και ο προλογος στην αρχη εχει σημασια !!!

    https://youtu.be/XcrlQXKwwWM

  • Call 090909090

   cocooning, αυτα ειναι..εισαι ωραιος.

   • Ελληνας Ορθοδοξος

    χαχχαχχαχαχχαχα κοπιασε δεν τις εφαγα ολες ….

    • Call 090909090

     δεν εχω φαει ποτε..

     • Ελληνας Ορθοδοξος

      Οταν καποια στιγμη κατεβουμε οικογενειακως προς τα εκει θα σου κανω να τις φαμε ολοι παρεα, θα ξετρελλαθεις …ειδικα αν βαλεις τριμμενο σκορδο με
      βουτυρακι !

     • Ελληνας Ορθοδοξος

      Οταν οι μαγκιες πληρωνονται …..

      https://youtu.be/pnA5DT3ilQw

     • Call 090909090

      δεν ειχε εναν σουγια να το κοψει; ελεος

     • Proud to be Greek

      Μπορείς να το κάνεις και αλλιώς.
      Οταν έχεις φαϊ στον φούρνο, τυλίγεις μερικές σε αλουμινόχαρτο και τις βάζεις μέσα.
      Εγώ το κάνω και τις βάζω στην ντοματοσαλάτα.

     • Proud to be Greek

      Tις βάζεις τον φούρνο – οχι στο ταψί

     • Ελληνας Ορθοδοξος

      Και εγω ετσι τις κανω Γιωργη, τις κοβω στα δυο κανω μια λακουβιτσα στην καθε μερια και μετα βουτυρακι και σκορδακι τυλιγμα σφικτα σε αλουμινοχαρτο και «θαψιμο» στα καρβουνα για περιπου 1.30-2 ωρες αναλογα με την φωτια ….το αποτελεσμα θα σε αρεσει !

     • Proud to be Greek

      Είμαι σίγουρος οτι θα μου αρέσει, και θα το κάνω έτσι αλλα στον φούρνο – δεν έχω τζάκι.

     • Call 090909090

      φτωχε! :Ρ

     • Call 090909090

      εισαι χοτ εσυ τι να το κανεις το τζακι..

     • Γιώργος fs.

      Δωρεάν μαθήματα μαγειρικής .
      Δυστυχώς βρίσκομαι μακριά……για να δοκίμαζα!!!

     • Ελληνας Ορθοδοξος

      Παραπονιαρη μου εσυ, ποιος σου ειπε ρε μπαγασα οτι θα λειπεις οταν θα κατεβω ?
      Σπιτι χωρις Γιωργη κανει προκοπη ???

 • Jorge Melissa

  Ο Πόλεμος της Πληροφορίας και η κατασκευή του πολιτικού θεάματος φαίνεται ότι εισέρχονται σε άλλη φάση.
  Οι τεχνικοί της χειραγώγησης της κοινής γνώμης θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν νέες μεθόδους.
  Δεν γνωρίζουμε εάν στις «σχολές» τους διδάσκονται τον μύθο του Αισώπου για τον «Ψεύτη βοσκό», αλλά στην εποχή του Wikileaks και του Σνόουντεν, θα είναι μάλλον δύσκολο να προκαλέσουν πραγματικό πόλεμο με ψέματα.
  Αν το επιχειρήσουν ξεδιάντροπα και αφελώς, μπορεί να τους γυρίσει μπουμερανγκ

  • Proud to be Greek

   Ηδη τους γυρνάει μπουμερανγκ.
   Η εποχή της αθωότητας πλησιάζει στο τέλος της (αν δεν έχει τελειώσει) κυρίως λόγω λιτότητας, που οι λαοί τους γυρίζουν την πλάτη μη πιστεύοντας πιά τα ψέμματα τους κυρίως περι ευημερίας.

 • Jorge Melissa

  Iστορίες από τις δημόσιες υπηρεσίες της Σουηδίας
  http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2017/01/i.html#more

 • Jorge Melissa

  Η Οθωμανική Σημαία – Αλβανοί ήταν οι σημαία των Αλβανών. – FLAMURI OSMAN – SHQIPTARË ISHTE FLAMURI I SHQIPTARËVE… http://www.pelasgoskoritsas.gr/2017/01/flamuri-osman-shqiptare-ishte-flamuri-i.html#.WHVC6trtcPE.twitter

 • Jorge Melissa

  Τα σχολεία της Βυζαντινής Ελλάδας, ΣΗΜΕΡΑ
  Να μην ξεχνάμε φυσικά, ότι και σ΄αυτό τον αγώνα θα νικήσει ο Χριστός, όπως πάντοτε άλλωστε http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2017/01/blog-post_509.html#more

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΙΝΕ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΑ…

 • Jorge Melissa

  Κύριε πρωθυπουργέ, όχι τόσο χχαλλαρά!…

  Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.logiosermis.net/2017/01/blog-post_10.html

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ 7000 ΕΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

  To ζήτημα της γενέσεως της γραφής υπήρξε εδώ και πολλά έτη σημείο τριβής
  και πεδίο αναπτύξεως διαφόρων θεωριών. Από τα τέλη του 18ου αι. όμως,
  και ιδιαιτέρως από το 1816 και έπειτα, το ζήτημα της γραφής ετέθη επί
  νέων, «ινδοευρωπαϊκών» βάσεων. Η έκφρασης της ινδοευρωπαϊκής -βλ.
  ινδογερμανικής- θεωρίας από τον Βορρά, καθαρό προϊόν του αναγεννημένου
  γερμανικού εθνικισμού, μετά την νικηφόρο λήξη των Ναπολεόντειων Πολέμων,
  δεν ήταν δυνατό να αφήσει εκτός το ζήτημα της γραφής. Όφειλε και η
  γραφή να καταστεί εφεύρημα των ανύπαρκτων ινδοευρωπαίων Αρίων. Μητέρα δε
  όλων των γλωσσών απεκλήθη η σανσκριτική. Από τότε φυσικά έχουν παρέλθει
  πολλά έτη και νέα αρχαιολογικά ευρήματα έχουν έλθει στο φως, τα όποια
  στην πιο καλή για τους «ίνδοευρωπαϊστάς» περίπτωση, θέτουν εν αμφιβάλω
  την θεωρία τους. Ωστόσο αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι να διαβιούν εντός της
  πλάνης των, λοιδορώντας τα νεώτερα στοιχεία η ακόμη χειρότερα αγνοώντας
  τα. Κι όμως το ζήτημα της γραφής, χάρις στην αρχαιολογική σκαπάνη, έχει
  με την σειρά του αρχίσει να ξεκαθαρίζει. Πέρα από κάθε διάθεση
  σωβινισμού ή προγονολατρίας, η ελληνική γη έχει αρχίσει να αναδεικνύεται και πάλι στο μεγάλο βιβλίο
  της ανθρωπότητας, φανερώνοντας από τα σπλάγχνα της ανεκτίμητους
  ιστορικούς θησαυρούς, για όσους επιθυμούν να τους αναγνώσουν.

  Διαβάστε περισσότερα »https://ellaniapili.blogspot.gr/2017/01/7000.html#more

 • Αθηνά

  Η Ρωσία είναι αναμενόμενο να έχει απλώσει τις μυστικές της υπηρεσίες παντού και είναι γνωστό ότι κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους.Επίσης ο Πουτιν σαν ηγέτης προκαλεί δέος στους Ευρωπαίους πολιτικούς.
  Καλημέρα σας! https://uploads.disquscdn.com/images/7cfb161a74bd6e71e91532ab1411d63c0a1ca9120ac7e1b71c0fa2c8012229ed.gif

  • DisqussioneR

   Καλώς τη νεράιδα!!

   • Αθηνά

    καλημέρα!

    • DisqussioneR

     Καλημερα! Αν και …μπαζει απο παντου

     • Αθηνά

      Αν σου πω ότι τώρα φάνηκε το ποστ!

  • Call 090909090

   καλημερα κοριτσι..

   • Αθηνά

    Καλημέρα Μήνα

 • Jorge Melissa