Αρχείο

Δήλωση βόμβα από τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: "Βλέπω διάλυση της ΕΕ - Η Μαρί Λε Πεν θα επικρατήσει στη Γαλλία"

Δήλωση βόμβα από τον Αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος είπε ευθαρσώς ότι βλέπει διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και επικράτησης της Μαρίν Λε Πεν στη Γαλλία! Φαίνεται πως μετά το Brexit, έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και έρχεται Frexit, Italexit, με μια Ιταλία που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, και πάει λέγοντας...

«Το ενδεχόμενο διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι πλέον απίθανο» υποστήριξε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel».

Ο Γκάμπριελ, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο υποψήφιος του σοσιαλδημοκρατικού SPD για τις ομοσπονδιακές εκλογές του φθινοπώρου, παραδέχθηκε ότι «η γερμανική εμμονή στη λιτότητα έχει διαιρέσει περισσότερο από ποτέ, την Ευρώπη».

«Έχω ρωτήσει την Καγκελάριο, τι θα ήταν πιο επιζήμιο για τη Γερμανία: Να επιτρέψει στη Γαλλία να έχει έλλειμμα 0,5% παραπάνω ή η Μαρίν Λε Πεν να γίνει πρόεδρος» έσπευσε να προσθέσει.

Όσον αφορά τις επιπτώσεις από μία ενδεχόμενη διάλυση της Ε.Ε., ο Γκάμπριελ επεσήμανε ότι «εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα μας καταραστούν».

«Η Γερμανία ωφελήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη χώρα, από την ευρωπαϊκή κοινότητα, τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά» κατέληξε, στο ίδιο πλαίσιο.

 

«Όταν αποχωρήσει η Γαλλία από την Ευρώπη και το ευρώ το ίδιο πρέπει να πράξουν η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Ελλάδα και η Κύπρος. Ιδανικό θα ήταν να αποχωρήσουν την ίδια ημέρα με τη Γαλλία όλες αυτές οι χώρες και θα προσπαθήσω να πείσω προς αυτή την κατεύθυνση» είχε δηλώσει η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν η οποία θα είναι υποψήφια στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2017 με όλες τις δημοσκοπήσεις να την δείχνουν να περνά στον β' γύρο.

«Το Frexit θα είναι μέρος της πολιτικής μου»  είχε τονίσει.

«Ο λαός πρέπει να έχει την ευκαιρία να ψηφίσει για την απελευθέρωσή του από τη δουλεία και τον εκβιασμό που του επιβάλλουν οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών και για να επιστρέψει η εθνική κυριαρχία στη χώρα του. Το κατάλαβαν αυτό οι Βρετανοί και ψήφισαν την έξοδό τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ, φυσικά, δεν είχαν ποτέ αντικαταστήσει τη λίρα με το ευρώ»

«Όπου πήγε το ευρώ, επισημαίνει, αυξήθηκαν οι τιμές, οι φόροι και η ανεργία, μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις και οι πολίτες έγιναν φτωχότεροι. Στη Βρετανία, όταν δημιουργήθηκε οικονομική κρίση, προχώρησαν σε μια υποτίμηση της λίρας και σύντομα άρχισε και πάλι η οικονομική ανάπτυξη».

«Μια χαλαρή συνομοσπονδία κρατών με σεβασμό στην εθνική κυριαρχία» επιθυμεί η Λεπέν για την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρει «ότι πρέπει να καταργηθεί. Όπου πήγε το ΔΝΤ ζήτησε μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση φόρων, ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και δημιούργησε εξαθλίωση των πληθυσμών. Το ΔΝΤ εμποδίζει κάθε ανάπτυξη».

Αν γίνει πρόεδρος της Γαλλίας αναφέρει πως η Γαλλία δεν θα παραμείνει στο ΝΑΤΟ διότι το ΝΑΤΟ δεν έχει λόγ0 ύπαρξης.

«Ιδρύθηκε όταν υπήρχε ο κίνδυνος του Συμφώνου της Βαρσοβίας και του επεκτατισμού της κομμουνιστικής Σοβιετικής Ένωσης. Η Σοβιετική Ένωση δεν υπάρχει πλέον, όπως δεν υπάρχει και το Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Η Ουάσιγκτον διατηρεί την ύπαρξη του ΝΑΤΟ για να εξυπηρετεί τους στόχους της στην Ευρώπη».

Σχετικά με την Τουρκία δεν θα εγκρίνει την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως πλήρες μέλος της αλλά τάσσεται «υπέρ μιας ειδικά ευνοϊκής σχέσης με την Τουρκία».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ