Αρχείο

Έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου προς οδηγούς για τις χιονοπτώσεις - Προσοχή, έτσι θα χτυπήσει η κακοκαιρία (βίντεο, χάρτες)

Έκτακτη προειδοποίηση από τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, προς τους οδηγούς για το Σάββατο, ζητώντας τους να είναι πολύ προσεκτικοί, καθώς θα συναντούν χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, που θα δημιουργούν προβλήματα στο οδόστρωμα.

Προσοχή!

Μην σας ξεγελάσουν τα σημερινά ανοίγματα του καιρού με ηλιοφάνεια!!

Οσοι θα κινείστε το Σάββατο με το αυτοκίνητο από τα βόρεια τμήματα της Αττικής έως και τη Θεσσαλονικη καθώς και μέχρι την Πάτρα και την Τρίπολη.. αλλά και από τη Θεσσαλονίκη έως την Αλεξανδρούπολη θα συναντήσετε κατά τόπους χιονοπτώσεις αλλού ασθενείς, αλλού πιο πυκνές που εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών θα κάνουν το οδόστρωμα επικίνδυνα ολισθηρό..Αλυσίδες για καλό και για κακό!

Μέχρι το μεσημέρι θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες από εδώ
Καλημέρα και χρόνια πολλά!

Mε εκίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

Ηδη, ο χιονιάς Αριάδνη έχει κάνει κάτι παραπάνω από αισθητή την εμφάνισή του στη Βόρεια Ελλάδα, ντύνοντας αρκετές περιοχές στα λευκά. Πότε θα ξεκινήσει, όμως, να χιονίζει μέσα στην Αθήνα; Θα το στρώσει;

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της πρωινής ανανέωσης των προγνωστικών καιρικών μοντέλων, στα βόρεια προάστια της Αθήνας θα αρχίσει να χιονίζει από αργά απόψε το βράδυ και τα ξημερώματα θα πρέπει οι νιφάδες του χιονιού να αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους και στο κέντρο της πόλης.

Το Σάββατο, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, όταν ο καιρός θα κλείνει θα χιονίζει σε όλη την Αθήνα, μέχρι και τον Πειραιά, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν και χιονοστρώσεις σε επιφάνειες αυτοκινήτων, πάρκων και δέντρων. Στα Βόρεια Προάστια, πάντως, της Αθήνας, το χιόνιο αναμένεται από το πρωί του Σαββάτου να έχει στρωθεί για τα καλά και δεν αποκλείεται σε πολλές περιοχές η χιονόστρωση να ξεπεράσει και τα 15 με 20 εκατοστά.

Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν πως οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και ίσως μάλιστα... κορυφωθούν την Κυριακή, ενώ μετά από ένα διάστημα τη Δευτέρα, όπου θα ανοίξει ο καιρός, την Τρίτη θα προκύψει νέος υετός από το πέρασμα ενός νέου χαμηλού από το Αιγαίο, οπότε θα σημειωθούν νέες χιονοπτώσεις, κυρίως -όμως- στα Βόρεια και Ανατολικά της Αττικής, καθώς για ελάχιστη άνοδο της θερμοκρασίας, φαίνεται να χάνει την ευκαιρία για νέα χιονόπτωση, το κέντρο της Αθήνας.

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Πιο αναλυτικά:

α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

1. Μέχρι τις πρώτες ώρες της Παρασκευής (06/01/17) στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στέρεας, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου.

2. Μέχρι τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (06/01/17) κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ της Πέμπτης (05/01/17) και από τα βόρεια μέχρι και τη Δευτέρα (09/01/17) ακόμα και σε πεδινές περιοχές, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές:

1. Από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και στις βορειότερες περιοχές της Θεσσαλίας.

2. Από το βράδυ της Παρασκευής κατά περιόδους στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική νησιωτική χώρα και την Κρήτη.

γ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από την Παρασκευή (06/01/17) και από τα βόρεια, η όποια θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη χώρα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί από το Σάββατο (07/01/17), ο οποίος στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

δ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι (7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ) θα πνέουν την Πέμπτη (05/01/17), οι όποιοι την Παρασκευή (06/01/17) σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα του Σάββατου (07/01/17) βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες και ημέρες; Ο Θοδωρής Κολυδάς, υποδιοικητής της ΕΜΥ, δίνει τις απαντήσεις στο δελτίο καιρού.

Δείτε το βίντεο...

xarths

xarths1

 

xarths2

xarths3

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...