Οικονομία

Ισχυρή άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Ράλι για τις τραπεζικές μετοχές!

Θετικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο της Αθήνας με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει ισχυρή άνοδο με τις τραπεζικές μετοχές στο επίκεντρο.

Η αγορά ακολουθεί το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις πληροφορίες ότι η Ιταλία θα καταθέσει αίτημα στον ESM για δάνειο ύψους 15 δισ. ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 3,3% στις 643 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 70εκατ. ευρώ. Στο ταμπλό πρωταγωνιστούν οι μετοχές των τραπεζών, με τα κέρδη να φτάνουν το 10%.

Από τις ελληνικές τράπεζες ξεχωρίζει η Πειραιώς +11% ενώ κέρδη +6% έως +8% εμφανίζουν οι υπόλοιπες τράπεζες με την Εθνική να δείχνει καλή χρηματιστηριακή εικόνα. Στον FTSE 25 οι μετοχές κινούνται ανοδικά αλλά χωρίς ισχυρή δυναμική ξεχωρίζουν τα ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Από τη μεσαία κατηγορία ξεχωρίζουν Attica Bank, ΑΝΕΜΟΣ, MIG, Intralot, Fourlis. Η υπεραπόδoση του τραπεζικού κλάδου σε σύγκριση με όλους τους άλλους, η συγκέντρωση του 72% του αυξανόμενου τζίρου στις μετοχές των τεσσάρων συστημικών ομίλων αποτυπώνουν τον χαρακτήρα των βραχυπρόθεσμων κινήσεων των traders.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ