Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πρώτη αναμέτρηση της Π.Α. με το F-35 (εικόνες, βίντεο)


Την πρώτη αναμέτρηση είχε χτες η Π.Α. με τα F-35 στα πλαίσια της πολεμικής προετοιμασίας της χώρας μας εν όψει της ένταξης των μαχητικών "stealth" 5ης γενιάς στην Τουρκική Αεροπορία σε μερικούς μήνες από σήμερα. 

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο συνεργασίας με το Ισραήλ απογειώθηκε Erieye EMB-145 AEW&C της 380 Μοίρας ΟΥΡΑΝΟΣ  την στιγμή που το ζεύγος των πρώτων F-35A της Ισραηλινής Αεροπορίας κατευθυνόταν προς την Αεροπορική Βάση Nevatim αφού διερχόταν από το FIR Αθήνων.

 Το Erieye EMB-145 AEW&C βρέθηκε νότια της Κρήτης στο ίχνος πτήσης των δυο F-35...

Ήταν μια πρώτη προσπάθεια αναγνώρισης των F-35 και το Ισραήλ ήθελε να δοκιμαστεί το μαχητικό στην πράξη...

Το αποτέλεσμα που βγήκε από την αναμέτρηση αυτή είναι αυτό που θα καθορίσει την αγορά τους ή όχι από τη χώρα μας.

Πάντως στην Π.Α. υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία...

Το Erieye EMB-145 AEW&C είναι εναέρια πλατφόρμα Διοίκησης και Ελέγχου (Command & Control – C2) με δυνατότητα υποστήριξης αεροπορικών και ναυτικών επιχειρήσεων.

Αεροσκάφος – φορέας του συστήματος είναι ένα τροποποιημένο δικινητήριο jet ΕΜΒ-145 της βραζιλιάνικης εταιρείας Embraer, το οποίο στην πολιτική του έκδοση μπορεί να μεταφέρει 48 – 50 επιβάτες.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει τέσσερα (4) αεροσκάφη, τα οποία ανήκουν στην 380 Μοίρα Αερομεταφερόμενου Συστήματος Εγκαίρου Προειδοποίησης και Ελέγχου (Μ.ΑΣΕΠΕ).

Το ραντάρ PS-890 είναι το Erieye της σουηδικής Saab Electronic Defence Systems που αντικατέστησε την αρχική Ericsson Microwave Systems και αποτελείται από δύο ψυχόμενες κεραίες επί ενιαίας δομής κατηγορίας ενεργού AESA ζώνης εκπομπής E/F-band (3 GHz) των 192 στοιχείων εκπομπής/λήψης που καλύπτουν στα δύο τμήματα μαζί 300o σε αζιμούθιο και μέγιστης εμβέλειας αποκάλυψης στόχων στα 450χλμ σε ύψος πτήσης στα 20χλμ ενώ μπορεί να εκτελέσει και καθήκοντα IFF ενώ μπορεί να ανιχνεύει 1.000 εναέρια ίχνη, 500 ίχνη επιφανείας και 500 ίχνη από το σύστημα ESM.

Τα συστήματα του ραντάρ ελέγχουν οι χειριστές από τις 5 κονσόλες εντός του αεροσκάφους ενώ έχει 2μελες πλήρωμα ενώ επιπλέον φέρει και σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου ESM/ELINT ALR-733(V)5 της ιταλικής Electronica SPA.

Για το ιστορικό, μετά από καθυστέρηση ωρών λόγω ομίχλης και υψηλής υγρασίας στην Ιταλία, το ζεύγος των πρώτων F-35A της Ισραηλινής Αεροπορίας προσγειώθηκε το χτες το απόγευμα στην Αεροπορική Βάση Nevatim αφού διήλθε από το FIR Αθηνών.

Ευχαριστούμε τον χρήστη AegeanHawk...

https://twitter.com/IDFSpokesperson/status/808401749757333508

https://twitter.com/IDFSpokesperson/status/807973026906173440

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...