Αρχείο

Οι ΗΠΑ «άνοιξαν την πόρτα» στους ισλαμιστές τρομοκράτες στο Σινά – Μετά την Συρία σειρά έχει η Αίγυπτος

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Το Πεντάγωνο είναι σε πολύ δύσκολη θέση, από την μεγάλη  δημοσιότητα της στρατιωτικής επιχείρησης για την κατάληψη της Μοσούλης, λόγω της αποκάλυψης του σχεδίου του   και της πλήρους αποτυχίας  στο έδαφος , αναφέρει ρωσικό άρθρο .

Οι ισλαμιστές τρομοκράτες όμως  εξακολουθούν να "μεταναστεύουν" μαζικά προς την κατεύθυνση του αιγυπτιακού Σινά, αφού έκαναν πρώτα  μια στάση στη Συρία.

Πώς συνέβη και  οι τζιχαντιστές ήταν σε θέση να «ξεγλιστρήσουν» κάτω από τη μύτη των υπερσύγχρονων  αεροσκαφών των ΗΠΑ  πάνω από την πόλη; Και το πιο σημαντικό, γιατί είναι ο νέος στόχος είναι  η Αίγυπτος και ειδικά το Σινά;

Οι ΗΠΑ είχαν  αρχικά προγραμματίσει  να καταλάβουν την πόλη της  Μοσούλης για να επανακτήσουν  την «κατεστραμμένη»   επιρροή τους  στη Μέση Ανατολή. Η ειδική επιχείρηση που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά θεωρήθηκε ως «βραχυπρόθεσμη», αλλά απέτυχε  εντελώς.

Ο αμερικανικός στρατός έχει χάσει πολλούς  καλά εκπαιδευμένους στρατιώτες του, και η αντίσταση των ισλαμιστών  τρομοκρατών  δεν κάμπτεται με τίποτα .

Φαίνεται ότι οι τρομοκράτες είναι στα «καλύτερα τους από ποτέ», αλλά οι ίδιοι στην ουσία κάθε μέρα μετακινούνται μυστικά σε μεγάλες ομάδες για το μακρινό ταξίδι τους  στην Αίγυπτο. Πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο.

Εκατοντάδες  τρομοκράτες έχουν εξέλθει από την στη Συρία χωρίς προβλήματα στην διέλευση των συνόρων, που υποτίθεται ότι παρακολουθεί η δυτική συμμαχία.

«Αλλά η Ουάσιγκτον, για προφανείς λόγους, έκλεισε τα μάτια της  σε αυτήν την μετακίνηση» , αναφέρει Ρώσος αναλυτής.

Προφανώς, η διαφυγή των τζιχαντιστών έλαβε χώρα με την πλήρη έγκριση των Αμερικανών.

«Πρώτον, διότι δεν υπήρχε ανάγκη οι ΗΠΑ να πολεμήσουν  αυτούς τους τζιχαντιστές στην Μοσούλη. Προφανώς δεν οπισθοχωρούν τόσο εύκολα , και η περιοχή είναι στρατηγικά σημαντική και κερδοφόρα. Δεύτερον, κάθε στρατός θα ανέμενε αυτήν την  μαζική "διαρροή". Σε αυτήν την περίπτωση, θα ήταν πολύ εύκολο να χτυπήσει η αμερικανική αεροπορία τους τρομοκράτες, δεδομένου των απίστευτων  εναέριων οπλικών  μέσων που διαθέτει την στιγμή που αυτοί μετακινούνται . Τρίτον, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στην οδό μέσω της οποίας οι ισλαμιστές μετακινούνται  στο Σινά», τονίζει ο ίδιος.

Ο δρόμος από τη Συρία προς την αιγυπτιακή χερσόνησο περνά είτε μέσω Ιορδανίας, είτε μέσω της Σαουδικής Αραβίας.

«Στα εδάφη και των δύο χωρών υπάρχουν  αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις. Σύμπτωση; Σε κάθε περίπτωση, οι μαχητές του ISIS είναι εντελώς  απίθανο να περάσουν  απαρατήρητοι. Θα υπέθετε κανείς ότι η ελεύθερη κυκλοφορία των τρομοκρατών, αποτελεί μια παταγώδη αποτυχίας του έργου συλλογής πληροφοριών των ΗΠΑ, κάτι αδύνατο με τα τεράστια μέσα που διαθέτουν οι ΗΠΑ. Ωστόσο, αυτή η επιλογή γίνεται αυτόματα μη πιστευτή  επειδή προσωπικά ο ηγέτης του ISIS  Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι ανακοίνωσε τη μεταφορά των μονάδων μάχης του στρατού του  στο Σινά" , συνεχίζει ο ίδιος όντας γνώστης της όλη καταστάσεως .

Με βάση όλα τα παραπάνω, δεν είναι δύσκολο να συναχθεί το συμπέρασμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απλά δεν θέλουν να «ζήσουν» μια πραγματική μάχη κατά των τρομοκρατών.

Το Πεντάγωνο δεν  φοβάται καν το αριθμό των φέρετρων που θα επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα . Το κύριο διακύβευμα είναι η  γεωπολιτική επιρροή στη Μέση Ανατολή, η οποία «διαφεύγει» στην Ουάσιγκτον όπως η  άμμο μέσα από τα δάχτυλα .

Οι ΗΠΑ  απέτυχαν πλήρως  στην πολιτική τους  σε μια σειρά από χώρες της Μέσης Ανατολής. Η επόμενη όμως στην λίστα είναι η Αίγυπτος του στρατηγού Αλ-Σίσι.

«Αυτό εγείρει το εύλογο ερώτημα: Γιατί η Αίγυπτο; Στην πραγματικότητα, η απάντηση βρίσκεται ακριβώς πάνω στην επιφάνεια. Η Αίγυπτος αρνήθηκε να καταφερθεί  εναντίον του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Επιπλέον, είναι σημαντικό επίσης ότι οι Αιγύπτιοι θέλουν να ενισχύσουν τις σχέσεις τους με την Ρωσία, ειδικά στον στρατιωτικό τομέα», καταλήγει ο Ρώσος αναλυτής , που ξεχνά ότι η χώρα αυτή διαθέτει τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της .

Φυσικά, αυτή  η πολιτική από τον Αιγύπτιο στρατάρχη , δεν είναι της αρεσκείας των ΗΠΑ  . Η επίθεση στο Σινά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πολιτική πίεση στην Αίγυπτο, αναγκάζοντας με την βία την αλλαγή πορείας της χώρας .

Και μια τέτοια επίθεση μεγάλης κλίμακας θα αποδυναμώσει σημαντικά τη χώρα. Έτσι, οι ΗΠΑ προσπαθούν να ανακτήσουν την χαμένη επιρροή τους  στην περιοχή, μετά την αποτυχία στην Συρία.

Πολλοί εκτιμούν  όμως ότι και η Τουρκία θα «βάλει το χέρι της» σε αυτήν την προσπάθεια με την βοήθεια της ισλαμικής θρησκείας και του κόμματος των «αδελφών μουσουλμάνων» που υπάρχει στην Αίγυπτο έχοντας εκατομμύρια οπαδούς.

Σε πρόσφατο άρθρο με τι τίτλο (Αιγύπτιοι αξιωματικοί έφτασαν στην Ταρτούς-Ένταξη της Αιγύπτου στην φιλο-ρωσική συμμαχία – Κατάπλου ελικοπτεροφόρου MISTRAL στην Συρία ;), αναφέραμε ότι ομάδα Αιγυπτίων ανωτάτων αξιωματικών του στρατού έφτασε στην ρωσική ναυτική  βάση στην Ταρτούς στη Συρία για συνεργασία με την ρωσική πλευρά, ανακοίνωσε το  πρακτορείο ειδήσεων «Al-Masdar».

Η επίσημη δικαιολογία της επίσκεψης τους αφορά στρατιωτική  εκπαίδευση υπό την καθοδήγηση των ρωσικών στρατιωτικών συμβούλων, προφανώς όμως η ρωσική αρμάδα αλλάξει τα δεδομένα σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο με την δράση των φονικών οπλικών συστημάτων που μεταφέρει για την  νέα γεωπολιτική κατάσταση που θα διαμορφωθεί , ειδικά με την εκλογή Τράμπ.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ