Πολιτική

Τσίπρας στην Ευρωαραβική Σύνοδο: «Η Ελλάδα αναδύεται δυναμικά μετά από έξι χρόνια ύφεσης»

Θεωρώ ότι η σημερινή διάσκεψη, σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία, σε μια στιγμή ανάκαμψης αλλά και σε μια κρίσιμη στιγμή για την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μπορεί να συνεισφέρει πάρα πολλά», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Ευρωαραβική Σύνοδο «Εταίροι για την Ανάπτυξη»

«Η Ελλάδα αναδύεται δυναμικά μετά από έξι χρόνια ύφεσης» είπε ο πρωθυπουργός και επεσήμανε: «Διαχρονικά, λιμάνι και γέφυρα η Ελλάδα μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής».

«Η Ελλάδα τούτη τη στιγμή αναδύεται δυναμικά μετά από έξι χρόνια οικονομικής κρίσης και ύφεσης αναβαθμίζοντας σταθερά τον ρόλο της ως πυλώνα ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή μας», σημείωσε ο πρωθυπουργός. «H Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη. Είμαστε αποφασισμένοι για μεταρρυθμίσεις», είπε μεταξύ άλλων. «Τα δημόσια οικονομικά μας είναι σε τάξη», ανέφερε και ζήτησε εκ νέου μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους από τους δανειστές. «Η επιτυχής ολοκλήρωση της α' αξιολόγησης απέδειξε ότι υπάρχει μεταρρυθμιστική βούληση», είπε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι: «Η χώρα παρά τις δυσκολίες της δίνει τον αγώνα της για τη στήριξη των προσφύγων και των μεταναστών».

Η Σύνοδος διεξάγεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ την εναρκτήρια ομιλία θα εκφωνήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Τα βασικά θέματα που αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων είναι το νέο πρότυπο της ευρωαραβικής συνεργασίας, η δημιουργία μιας νέας οικονομίας στην Ελλάδα, ο οικονομικός μετασχηματισμός του αραβικού κόσμου, η οικοδόμηση μιας νέας προοπτικής στον τομέα της ενέργειες και οι προοπτικές για την Ελλάδα στον τομέα της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...