Αρχείο

EKTAKTO: Kόκκινος συναγερμός στο ΝΑΤΟ: Απογειώθηκαν ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS με 3 Il-78 για σαρωτικούς βομβαρδισμούς στη Συρία- Σε απόσταση βολής Νορβηγικά F-16 καιTyphoons - Πέφτουν "βροχή" οι Kalibr (βίντεο)


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Τεράστιο "πακέτο" ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών διήλθε από τον νορβηγικό εναέριο χώρο κατά την πορεία τους προς τη Συρία. Την ίδια στιγμή οι οθόνες των νατοϊκών ραντάρ πήραν φωτιά και έτσι απογειώθηκαν αμέσως  Νορβηγικά αεροσκάφη F-16 και Typhoons I4F01 (ZK323) και I4F02 (ZK345) από Lossiemouth, τα οποία «συνόδευσαν» την ασυνήθιστα μεγάλη ρωσική μοίρα των ρωσικών στρατηγικών  αεροσκαφών που πέταξε κατά μήκος της νορβηγικής ακτής με κατεύθυνση νότια.

Τα  ρωσικά  στρατηγικά αεροσκάφη που αναφέρονται ως «πακέτο των οκτώ», αποτελούνταν από τρία βομβαρδιστικά  Tupolev Tu-95MS με ονομασία ΝΑΤΟ "Bear", τρία μεταφορικά αεροσκάφη Ilyushin Il-78 με ονομασία ΝΑΤΟ "Μίδας" και  δύο μαχητικά πολλαπλού ρόλου ενδεχομένως Su-30

Τα  Tupolev Tu-95MS "Bear" είναι ειδικευμένα να μεταφέρουν πυραύλους cruise που χρησιμοποιεί η Ρωσία στη Συρία.

Η διέλευση του σχηματισμό νωρίς χθες το βράδυ ήταν ασυνήθιστη τόσο λόγω του μεγέθους της  όσο και των εναλλακτικών δρομολογίων έχοντας  γίνει όλο και πιο σπάνια.

Τα αεροσκάφη δεν έχουν επιστρέψει από τον ίδιο δρόμο πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί παραμένουν  στη Συρία για να ενισχύσουν δυναμικά τον πόλεμο εκεί.

"Μεταφέρουν πυραύλους  cruise KH-55 με το ΝΑΤΟ ονομασία "Kent". Οι πύραυλοι αυτοί στον συριακό εμφύλιο πόλεμο, αποτελούν το τρομερότερο όπλο που υπάρχει αυτήν την στιγμή στην περιοχή.

Πρόκειται για ένα βλήμα με μεγάλη εμβέλεια το οποίο αναπτύχθηκε από την εταιρεία Taktitcheskoye Raketnoye Vooruzhenie.

Το Kh-555 αποτελεί μία έκδοση του πυραύλου Kh-55  εξοπλισμένο με συμβατική κεφαλή αντί για την πυρηνική.

 

%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7-2https://twitter.com/Dalatrm/status/799196512374976512

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ