Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Mαζική κινητοποίηση ολόκληρης της Δυτικής Στρατιωτικής Διοίκησης της Ρωσίας - Προσομοίωση βύθισης του USS "MOUNT WHITNEY" στη Μ.Θάλασσα - Επίκειται εκτόξευση YARS (βίντεο-εικόνες)


Toυ Βασίλη Καπούλα

Μαζική κινητοποίηση ολόκληρης της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ ασκήσεις ξεκίνησαν σε Βαλτική, Αρκτική, Μαύρη Θάλασσα. Έκτακτες επιθεωρήσεις των αερομεταφερόμενων μονάδων ενώ στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 πετούν σε "πακέτο των τριών" με τις ΗΠΑ να στέλνουν το USS MOUNT WHITNEY" LCC20 στη Μαύρη Θάλασσα. Ο εναέριος χώρος στο Plesetsk έκλεισε και διακόπηκαν οι πτήσεις αεροσκαφών. Τu-154 μεταφέρονται Συρία...

Το σώμα διαβιβάσεων της Δυτικής Στρατιωτικής Περιοχής όπως είναι χωρισμένη στρατιωτικά η ρωσική επικράτεια για πρώτη φορά εκτέλεσε άσκηση εγκατάστασης επικοινωνιών σε ένα μήκος 1.000 χιλιομέτρων όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού στρατού.
Στα πλαίσια δοκιμής των δυνατοτήτων επικοινωνίας του στρατού σε όλο το μήκος για την απόκτηση της συνολικής εικόνας της πρώτης γραμμής αλλά και για την υποστήριξη της ικανότητας δράσης των δυνάμεων επί εσωτερικών γραμμών μονάδες από κάθε ΣΣ, μεραρχία, ταξιαρχία βρέθηκαν στην ίδια ζώνη επικοινωνίας με τον κατάλληλο βέβαια βαθμό κρυπτασφάλισης.
Σημειώθηκε ότι για την διατήρηση της απρόσκοπτης επικοινωνίας διαταγών σε τόσο μεγάλο μήκος δράσης έγινε χρήση ψηφιακών κινητών σταθμών αναμετάδοσης"Redoubt-2US" σε συνδυασμό με κινητά συστήματα επικοινωνιών επαφής R-419L1 και σταθμών επικοινωνίας R-166.
Επίσης και για τον έλεγχο του δόγματος επικοινωνίας στρατιωτικών μονάδων δημιουργήθηκαν ad-hoc μεγάλης εμβέλειας πολλαπλών χρήσεων δίκτυα μεταφοράς ήχου εικόνας και πληροφοριών-δεδομένων μέσω ψηφιακών καναλιών αλλά και έγιναν ενέργειες προστασίας από παρεμβολές.

Συνολικά ασκήθηκαν 2,500 στρατιώτες και στελέχη από 100 μονάδες διαβιβάσεων και ηλεκτρονικού πολέμου.

Ταυτόχρονα η κορβέτα Soobrazitelnyy-531 μια από τις πιο σύγχρονες ναυτικές μονάδες του ρωσικού στόλου της Βαλτικής κλάσης Steregushchiy πραγματοποίησε βολές αντιαεροπορικών πυραύλων, βολές με τα συστήματα πυροβολικού του σκάφους αλλά και βολή πυραύλου επιφανείας-επιφανείας τύπου Uran Kh-35 (SS-N-25) κατά στόχου που προσομοίωνε αντίπαλο πλοίο σε περιβάλλον έντονου ηλεκτρονικού πολέμου.
Η κορβέτα είναι σχεδίασης της Almaz και είναι πιο γνωστή με την κωδικοποίηση Project 2038.0/.1 (ή 20380/81) και είναι μια από τις συνολικά 12 που έχουν παραγγελθεί ήδη 5 σκάφη να βρίσκονται σε υπηρεσία ενώ η εκπεφρασμένη ανάγκη είναι για 30 κορβέτες νέας γενιάς μεγάλων διαστάσεων για τους 4 ρωσικούς στόλους.
Το σκάφος είναι εκτοπίσματος 2.200 τόνων μήκους 104,5μ.,έχει πλήρωμα 90 ατόμων ενώ η ταχύτητα του φτάνει τους 27 κόμβους με το σύστημα πρόωσης να είναι κατηγορίας CODAD ενώ ο οπλισμός του είναι ιδιαίτερα ισχυρός κα αποτελείται από ένα πυροβόλο των× 100mm A-190 Arsenal ένα σύστημα CIWS Kashtan CIWS-M (μόνο στην Project 20380), 2 τετραπλούς εκτοξευτές πυραύλων επιφανείας-επιφανείας Uran Kh-35 (SS-N-25), 12 κάθετοι εκτοξευτές του αντιαεροπορικού συστήματος Redut VLS cells (Project 20381), 2 συστήματα AK-630М CIWS, 2 4πλοί τορπιλοσωλήνες των 330mm, 2 πολυβόλα των 14.5mm MTPU, ενώ φέρει υπόστεγο για ένα ελικόπτερο Ka-27

Επιπλέον το ρωσικό ναυτικό εκτέλεσε βολές του πυραυλικού συστήματος Bal-E από μονάδα που ανήκει στην 15 ανεξάρτητη ταξιαρχία στην Σεβαστούπολη με τον στόχο να αποτελεί ένα παλιό ανθυποβρυχιακό σκάφος το οποίο και βυθίστηκε.
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με ανθυποβρυχιακές βολές από αντίστοιχων δυνατοτήτων σκαφών και ήταν στα πλαίσια εκπαίδευσης του νέου προσωπικού της μονάδας. Οι βολές ήταν επιτυχείς που έστειλαν στο βυθό της θάλασσας το σκάφος Murom.
Η άσκηση υποστηρίχτηκε παράλληλα και από 10 συνολικά πολεμικά και υποστηρικτικά πλοία.
Το σύστημα επάκτιας άμυνας Bal αποτελεί την χερσαία έκδοση του πυραύλου Kh-35 που φέρεται σε βαρέα τροχοφόρα οχήματα MAZ 7930 με το καθένα να μεταφέρει 8 πυραύλους έτοιμους για εκτόξευση και δρα σε πυροβολαρχίες.

Κάθε πυροβολαρχία φέρει 2 οχήματα ελέγχου και επικοινωνιών 4 εκτοξευτές καθώς και 4 οχήματα ανεφοδιασμού.

Επιπλέον ανά πυροβολαρχία υπάρχει και ραντάρ ελέγχου και προειδοποίησης στόχων επιφανείας ενώ μέσω συστήματος ζεύξης δεδομένων λαμβάνει στοιχεία είτε από αεροσκάφη είτε από άλλα πλέοντα σκάφη.
Ο πύραυλος έχει εμβέλεια 120 χιλιόμετρα, έχει κεφαλή βάρους 145 κιλών, ταχύτητα πτήσης 0,8μαχ ενώ μπορεί να βάλλεται ένας πύραυλος ανά 3 δευτερόλεπτα.
Η τερματική καθοδήγηση γίνεται από ραντάρ X-band.

https://www.youtube.com/embed/AEXKjBTG9iM

https://www.youtube.com/embed/HQro9oJRuB8

https://www.youtube.com/embed/dCoMeA0fAnc

https://www.youtube.com/embed/NyD1BXqwUF8

https://www.youtube.com/embed/js9aYe0LA3s

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ