Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι ΗΠΑ απαντούν στον Β.Πούτιν: Συμβούλιο ασφαλείας συγκαλεί ο Μ.Ομπάμα για στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας - Σε συναγερμό ο ρωσικός Στρατός


Toυ Βασίλη Καπούλα

Έκτακτη σύσκεψη του συμβουλίου ασφαλείας των ΗΠΑ θα λάβει χώρα την Τετάρτη στο Λευκό Οίκο όπου θα αποφασιστεί το ενδεχόμενο στρατιωτικού πλήγματος κατά του συριακού Στρατού. Στην σύσκεψη θα μετέχουν όλοι οι σύμβουλοι ασφαλείας του Μ.Ομπάμα και θα συζητήσουν όλες τις στρατιωτικές λύσεις για την Συρία. Φαίνεται ότι ο Β.Πούτιν γνώριζε άριστα το τι συνέβαινε στις ΗΠΑ. Οι ρωσικός στρατός βρίσκεται σε πλήρη συναγερμό και αναμένεται η άφιξη στην Συρία και νέων ενισχύσεων.

Όπως αποκαλύπτουν τώρα αμερικανικά ΜΜΕ, εδώ και εβδομάδες οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πραγματοποιούν αλλεπάλληλες συσκέψεις και σκέφτονται επιλογές τις οποίες και θα προτείνουν στον πρόεδρο Ομπάμα ώστε να "αντιμετωπιστεί η κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Χαλέπι όπου συριακά και ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν την πόλη" όπως λένε.

Στην σύσκεψη θα μετέχουν όλοι οι αρχηγοί και διοικητές των Επιτροπών, αξιωματούχοι του Συμβουλίου Ασφαλείας και της κυβέρνησης Ομπάμα.

Την προηγούμενη Τετάρτη οι αναπληρωτές διοικητές των Επιτροπών συναντήθηκαν στον Λευκό Οίκο. Συγκεκριμένα στην σύσκεψη μετείχαν αξιωματούχοι από το State Department, τη CIA και το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων. Στην σύσκεψη συζητήθηκε ήδη το θέμα στρατιωτικού πλήγματος κατά του συριακού Στρατού ως τίμημα για την παραβίαση της εκεχειρίας. Αμερικανοί λένε ότι "πρέπει να πληρώσει για τα εγκλήματα πολέμου" και να αυξηθεί η πίεση στον συριακό Στρατό.

"Η επιλογή που συζητείται είναι σαρωτικοί βομβαρδισμοί με πυραύλους cruise  κατά θέσεων του συριακού Στρατού καθώς και με άλλα όπλα από μαχητικά και πλοία" είπε Αμερικανός αξιωματούχος (για αυτό και ο Β.Πούτιν έστειλε το σημερινό οπλικό σύστημα S-300V4)

"Σκεφτόμαστε ακόμη και τον βομβαρδισμό χωρίς έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Οι βομβαρδισμοί θα είναι μυστικοί και χωρίς να υπάρξει δημόσια ανακοίνωση" πρόσθεσε.

Η CIA και το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων εξέφρασαν στην Επιτροπή υπό τoν αντιπρόεδρο στρατηγό Paul Selva, υποστήριξη για κάποιου είδους "κινητική επιλογή" δηλαδή βομβαρδισμοί!

"Υπάρχει ήδη αυξημένη υποστήριξη προς αυτή την επιλογή. Η πτώση του Χαλεπίου θα υπονομεύσει τους αντιτρομοκρατικούς στόχους των ΗΠΑ στη Συρία" είπαν κυνικά.

"Υπάρχει και υποστήριξη προς αποστολή χερσαίων δυνάμεων στη Συρία" πρόσθεσε.

Και αυτό γιατί το Χαλέπι είναι μισό βήμα πριν την απελευθέρωση του από τις συριακές και ρωσικές δυνάμεις από τους τζιχαντιστές τρομοκράτες. Βέβαια όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmurad.gazdiev%2Fvideos%2F10154579349599469%2F&show_text=0&width=560

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ