Κόσμος

Δημιουργείται αυτούσια μονάδα αλεξιπτωτιστών του ισραηλινού στρατού από «υπερ-ορθόδοξους Εβραίους» (Haredi)!

Το γενικό επιτελείο του ισραηλινού στρατού (IDF) έχει ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια  για την  στρατολόγηση ανδρών μιας επίλεκτης  μονάδας αλεξιπτωτιστών,  αποκλειστικά από ορθόδοξους Εβραίους (Haredi), αναφέρει ο ισραηλινός τύπος .

Το σχετικό φυλλάδιο , αναφέρει την δημιουργία ειδικής επίλεκτης αεροκίνητης  μονάδας, ονομάζοντας την «Haredim Tzanhanim», που  στα εβραϊκά που σημαίνει «Αλεξιπτωτιστές Haredi» και θα είναι η πρώτη στρατιωτική μονάδα του είδους αυτού.

Για τον λόγο αυτόν , αξιωματικοί της επίλεκτης ταξιαρχίας  αλεξιπτωτιστών "Hetz" είναι σε συνεργασία  με αξιωματικούς και στρατιώτες από άλλες  υφιστάμενες μονάδες αλεξιπτωτιστών, συμμετέχοντας σε προσομοίωση ασκήσεων  βολής, με σκοπό να κατανοήσουν σε βάθος τις απαιτήσεις της εκπαίδευσης των νέων μελών της υπο διαμόρφωση μονάδας ορθόδοξων Εβραίων Haredi.

Η καμπάνια διεγείρει τον ενθουσιασμό του να είναι κάποιος κομμάτι μιας ενεργού δύναμης αλεξιπτωτιστών, μέσα στο  άκρως εβραϊκό  θρησκευτικό περιβάλλον που θα του προσφέρει η νέα υπό σύσταση μονάδα αλεξιπτωτιστών, τονίζει το γενικό επιτελείο του στρατού της χώρας .

«Μήπως πάντα το όνειρο σου ήταν να είσαι αλεξιπτωτιστής; Στην  νέα μονάδα-Haredi θα ανήκεις στην  διάσημη Ταξιαρχία  αλεξιπτωτιστών "Hetz",    συνδυάζοντας το άκρως θρησκευτικό τρόπο ζωής, με αυστηρή τήρηση του μωσαϊκού νόμου , και ταυτόχρονα θα είσαι ένας επίλεκτος  αλεξιπτωτιστής », αναφέρει το σχετικό φυλλάδιο.

Η νέα μονάδα έχει υποσχεθεί στους νεοσύλλεκτους την σίτιση σύμφωνα με τις θρησκευτικές παραδόσεις τους , καθώς και την επαγγελματική κατάρτιση που θα τους βοηθήσει να βρουν εργασία μετά από την λήξη  της υπηρεσίας τους, αλλά και την τήρηση των τακτικών  ωρών προσευχής καθώς και  θρησκευτικών   σπουδών .

img724087

Δεν είναι όμως όλοι ευχαριστημένοι με τη νέα μονάδα . Οι πολέμιοι αυτής της ιδέας από το χώρο των υπερ-ορθόδοξων Εβραίων,  προειδοποιούν ότι η καμπάνια αυτή θα  «δελεάσει» τους νέους αυτούς άνδρες, απομακρύνοντας τους  μακριά από τη θρησκευτική μελέτη και τον κόσμο των Haredi , χρησιμοποιώντας φανταχτερές εικόνες και  υποσχέσεις για περιπέτειες.

Ο  Ραβίνος Tuvia Shulsinger, είναι ο κορυφαίος αντίπαλος του νομοσχεδίου του Ισραήλ τονίζοντας ότι η στρατολόγηση των Haredi είναι  μια ακόμη προσπάθεια να δελεάσουν τους ανθρώπους αυτούς μακριά από την  παράδοση και των πολιτισμό  των Haredi .

Η κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να εφαρμόσει μια στοιχειώδη  ισονομία στο τομέα των ενόπλων δυνάμεων, εκμεταλλευόμενη όλο το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.

Οι υπερ-ορθόδοξοι Εβραίοι όμως είναι γνωστό ότι είναι κατά των σχεδίων της κυβέρνησης για την συμμετοχή τους στον ισραηλινό στρατό, ασκώντας τη στρατιωτική θητεία όπως οι υπόλοιποι πολίτες του Ισραήλ.

Ο λόγος έχει να κάνει με τα προνόμια που αυτοί απολαμβάνουν, από τότε που ιδρύθηκε το  κράτος του Ισραήλ το  1948 .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ