Επιστήμη

NASA: «Πράσινο φως» για την κατασκευή τρένου στη σελήνη

Πρόκειται για ένα από τα έξι φιλόδοξα σχέδια που δρομολογεί η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ και αναμένεται να λάβουν χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Innovative Advanced Concepts.

Συγκεκριμένα η Flexible Levitation on a Track, ή FLOAT, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αιωρούμενα μαγνητικά ρομπότ για τη μεταφορά έως και 100 τόνων υλικών στη σεληνιακή επιφάνεια κάθε μέρα.

Η NASA έκανε γνωστά τα εξής: «Θέλουμε να κατασκευάσουμε το πρώτο σεληνιακό σιδηροδρομικό σύστημα, το οποίο θα παρέχει αξιόπιστη, αυτόνομη και αποτελεσματική μεταφορά ωφέλιμου φορτίου στο φεγγάρι».

Σε αντίθεση με τον σιδηρόδρομο στη Γη, το σεληνιακό δίκτυο μεταφορών δεν θα χρησιμοποιεί τις σταθερές ράγες. Έχει προταθεί η δημιουργία εύκαμπτων γραμμών που θα μπορούν να ξεδιπλωθούν απευθείας στη σεληνιακή επιφάνεια.

Ο επικεφαλής του έργου Dr Ethan Schaler, μηχανικός ρομποτικής στο Jet Propulsion Laboratory της NASA και η ομάδα του προτείνουν να δημιουργήσουν μήκη εύκαμπτης τροχιάς που μπορεί να «ξετυλιχθεί» απευθείας στη σεληνιακή επιφάνεια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...