Κοινωνία

Κεφαλονιά: Τρεις σεισμοί σε λίγες ώρες - "Παρακολουθούμε το φαινόμενο" λέει ο Λέκκας

Ειδικότερα, η πρώτη σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 13.48 με επίκεντρο 5 χιλιόμετρα νότια - νοτιοδυτικά από το Ληξούρι και εστιακό βάθος 15,2 χιλιόμετρα.

Η δεύτερη μεγέθους 4,1 Ρίχτερ στις 15.56, με επίκεντρο 6 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το Ληξούρι και εστιακό βάθος 17 χιλιόμετρα.

Τέλος ο τρίτος σεισμός, σημειώθηκε 16.16, με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα δυτικά - βορειοδυτικά από την Άσσο και εστιακό βάθος 15,8 χιλιόμετρα.

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο protothema.gr, τόνισε ότι οι τρεις δονήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της φυσιολογικής για την περιοχή του Ιονίου σεισμικής δραστηριότητας.

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο, δεν εμπνέει ανησυχία» είπε ο κ. Λέκκας και πρόσθεσε ότι οι δονήσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ίδια τάξη μεγέθους. Εντοπίζονται να προέρχονται από γνωστό εγκάρσιο ρήγμα στο τόξο του Ιονίου.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε ο ρωσικός οδοστρωτήρας σε ένα τεράστιο μέτωπο χρησιμοποιώντας την τακτική της “Λοξής φάλαγγας” ενώ πέφτουν πόλεις η μία μετά την άλλη

Ποιος θα σταματήσει 200.000 Ρώσους στρατιώτες αναρωτιούνται πολλοί στην Ουκρανία -Οι Ρώσοι έχουν τοπική υπεροχή 3:1...
Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι θα στείλουν πολεμικά πλοία στην Λιβύη; Ο Έλληνας πρόξενος συζητά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τον ΥΠΕΞ του Χαφτάρ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Λιβύης και της Τουρκίας συζητούν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα του πετρελαίου και...