Κόσμος

Τουρκία και Σ.Αραβία σέρνουν τον πλανήτη σε όλεθρο: Παρέδωσαν αντιαρματικούς πυραύλους MILAN στις ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις στην Συρία

Δυστυχώς Τουρκία και Σαουδική Αραβία είναι αποφασισμένες να σύρουν τον πλανήτη σε όλεθρο καθώς όπως αποκαλύπτεται παρέδωσαν φορτία με αντιαρματικούς πυραύλους MILAN στους ισλαμιστές.

Η μάχη της 6ης Μαϊου στο χωριό Khan Touman, βορειοδυτικά του Χαλεπίου κοντά στον αυτοκινητόδρομο 5 που οδηγεί στην Δαμασκό ήταν η μεγαλύτερη ήττα μέχρι τώρα των Ιρανών Φρουρών (IRPG) και της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές οι Ιρανοί Φρουροί και η Χεζμπολάχ έπεσαν σε ενέδρα από τους ισλαμιστές τρομοκράτες της Jaysh al Fath.

Μέχρι τώρα οι Ιρανοί και η Χεζμπολάχ δεν γνώριζαν ότι οι ισλαμιστές είχαν παραλάβει φορτίο από αντιαρματικούς πυραύλους MILAN.

Η Σ.Αραβία τους χρηματοδότησε και η Τουρκία τους παρέδωσε στις ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Το Ιράν παραδέχτηκε ότι 17 Ιρανοί σκοτώθηκαν, 13 από την Μεραρχία "Karbala" και 22 τραυματίστηκαν.

Ανάμεσα τους δύο στρατηγοί ενώ δέκα αιχμαλωτίστηκαν και πέντε ή επτά εκτελέστηκαν αμέσως.

Από την Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν 15 στρατιώτες.

Το Ιράν επανέφερε μετά από 26 χρόνια τον πρώην διοικητή-στρατηγό Mohsen Rezaei ενώ άγνωστο είναι αν θα αντικαταστήσει τον Qassem Soleimani ως διοικητή των ιρανικών δυνάμεων στην Συρία ή θα είναι κατώτερος του.

Αν οι ισλαμιστικές οργανώσεις συνεχίζουν να εξοπλίζονται με σύγχρονα αντιαρματικά και αντιαεροπορικά όπλα τότε υπάρχει κίνδυνος.

Και αυτός ο κίνδυνος απαιτεί την επιστροφή της Ρωσίας με ακόμη μεγαλύτερες δυνάμεις στο πεδίο των μαχών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...