Κόσμος

Ενεργοποιήθηκε η στρατιωτική συμμαχία Ρωσίας-Κίνας: Ξεκινούν μεγάλες κοινές αντιπυραυλικές και στρατιωτικές ασκήσεις - Στο στόχαστρο οι ΗΠΑ

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου Υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου κατά την συνάντηση που είχε με τον Κινέζο ομόλογό του στην Μόσχα Chang Wanquan, αποφασίστηκε ο αριθμός των διεθνών στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ Ρωσίας και Κίνας να αυξηθεί το 2016.
«Θεωρούμε ότι το επίπεδο των ρωσο-κινεζικών επαφών τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο, είναι υψηλό. Φέτος θα διεξάγουμε πολύ περισσότερες ασκήσεις και εκδηλώσεις σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα. Φυσικά αυτό αποσκοπεί στην ενίσχυση της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας», δήλωσε ο Σόιγκου.
Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η διμερής συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας σε στρατιωτικό και τεχνικό επίπεδο θα αποτελέσει αντικείμενο αποδοτικών συζητήσεων κατά την διάρκεια του πέμπτου συνεδρίου Διεθνής Ασφάλειας στην Μόσχα.
Ο Wanquan με την σειρά του πρότεινε «την ανταλλαγή απόψεων και την σύγκριση σημειώσεων» πάνω σε σημαντικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος σε επίπεδο στρατιωτικής συνεργασίας.
«Χάρη στις προσωπικές προσπάθειες των ηγετών των κρατών μας τον τελευταίο χρόνο, η σχέση μεταξύ των ένοπλων δυνάμεων της Κίνας και της Ρωσίας έχει φτάσει σε αρκετά υψηλό επίπεδο ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν συμφωνίες και να προχωρήσει η συνεργασία μας σε όλους τους τομείς», - δήλωσε ο Wanquan.

Σημείωσε επίσης ότι προς το παρόν η Κίνα και η Ρωσία έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ πιο περίπλοκα ζητήματα του διεθνούς περιβάλλοντος ασφαλείας, τα οποία απαιτούν ενότητα και από κοινού προσπάθειες μεταξύ των δύο χωρών.

Τον Μάιο, η Ρωσία και η Κίνα διεξάγουν την πρώτη τους κοινή αντιπυραυλική άσκηση με κωδική ονομασία "Air and Space Security 2016".

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο άμυνας, ο βασικός σκοπός της άσκησης είναι η ανάπτυξη της κοινής δράσης των ρωσικών και κινέζικων επιχειρησιακών ομάδων, που είναι προσανατολισμένη στην προστασία των περιοχών από ξαφνικές και προκλητικές επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους cruise "φωτογραφίζοντας" έτσι τις ΗΠΑ.

Όπως είπαμε και στο άρθρο μας Κίνα: «Η επίσκεψη του Β.Πούτιν στο Πεκίνο θα είναι το σημαντικότερο γεγονός» – Ενισχύεται ο στρατηγικός άξονας των δύο χωρών Κίνα και Ρωσία ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στις αμερικανικές προκλήσεις σε Βαλτική, Μαύρη Θάλασσα και Νότια Σινική Θάλασσα.

Ακολουθούν μεγάλε σινορωσικές στρατιωτικές ασκήσεις με σκοπό την αύξηση του επιπέδου ετοιμότητας καθώς φαίνεται ότι πλησιάζει ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ