Αρχείο

Mυστικές Υπηρεσίες ΗΠΑ: "Αποτύχαμε να προβλέψουμε τις ρωσικές κινήσεις και χάσαμε Κριμαία και Συρία - Ήμασταν ανίκανοι και τυφλοί"

Η ανικανότητα πρόβλεψης των κινήσεων της Μόσχας σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής είναι η μεγαλύτερη αποτυχία των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου, Devin Nyunes.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση των ΗΠΑ να βρεθεί ηττημένη σε πολιτικό επίπεδο όσον αφορά την Κριμαία και την ανάπτυξη του Ρωσικού στρατού στην Συρία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου, Devin Nyunes ο Λευκός Οίκος δεν είναι καν σε θέση να προβλέψει τις κινήσεις της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον Nyunes μετά την «ρωσική εισβολή» στην Γεωργία, η Ουάσιγκτον βασίστηκε στην διπλωματία, όμως μετά τα γεγονότα στην Κριμαία «κατέστη αναγκαία η άμεση στρατιωτική ενίσχυση των συμμάχων των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ».

«Στην συνέχεια μας ξέφυγε το γεγονός της αλλαγής της Ρωσικής ατζέντας όσον αφορά το ρωσικό αεροσκάφος, στην Συρία, στην Μεσόγειο», δήλωσε ο Nyunes. «Δεν προσέξαμε, ήμασταν τυφλοί. Η υπηρεσία πληροφοριών έχει κάνει συνεχόμενα λάθη».

Σύμφωνα με την  επιτροπή πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, η ευθύνη της αποτυχίας ανήκει αποκλειστικά στον Λευκό Οίκο, στο Κογκρέσο και στους συμμάχους των ΗΠΑ. «Και αυτό διότι κάναμε λάθος για τις εκτιμήσεις του Πούτιν για πάρα πολλά χρόνια», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ευρώπη. Έτσι ο Αμερικανός Πρόεδρος ελπίζει μ’ αυτόν τον τρόπο να κρατήσει τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ, οι οποίοι κατά την γνώμη του έγιναν στόχος της «ρωσικής επιθετικότητας».

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Ashton Carter έχει τοποθετήσει την Ρωσία στην κορυφή της λίστας των απειλών για τις ΗΠΑ, ακόμα παραπάνω κι από την τρομοκρατία.

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=HyTOugBBH_s]

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...