Κόσμος

Το ISIS εκπαιδεύει 10.000 τρομοκράτες στο Αφγανιστάν για επιθέσεις σε Κεντρική Ασία και Ρωσία - Ασκήσεις του CSTO στο Τατζικιστάν (vid)

Τεράστιες επαναλαμβανόμενες ασκήσεις πραγματοποιεί ο Οργανισμός για την Συλλογική Ασφάλεια CSTO στο Τατζικιστάν καθώς η Ρωσία έχει πληροφορίες πως 10.000 ισλαμιστές τρομοκράτες του ISIS βρίσκονται στο Αφγανιστάν και ετοιμάζονται για επιθέσεις σε Κεντρική Ασία και Ρωσία.

Ο ISIS έχει αυξήσει σημαντικά την παρουσία του στο Αφγανιστάν και ετοιμάζεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες της Κεντρικής Ασίας και στην Ρωσία, προειδοποίησε Ρώσος διπλωμάτης.

H παρουσία του ISIS στο Αφγανιστάν, είναι μία σημαντική απειλή για την ασφάλεια, δήλωσε ο Zamir Kabulov, υπεύθυνος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών για την Ασία και την Μέση Ανατολή και ειδικός πρεσβευτής του Ρώσου προέδρου στο Αφγανιστάν.

«Υπάρχουν αυτήν την στιγμή 10.000 τρομοκράτες του ISIS στο Αφγανιστάν. Έναν χρόνο πριν ο αριθμός τους ήταν 100. Η αύξησή τους σε διάστημα ενός χρόνου, είναι εντυπωσιακή» δήλωσε.

«Το αφγανικό παρακλάδι του ISIS εξειδικεύεται για δράση εναντίον της Κεντρικής Ασίας και της Ρωσίας. Μάλιστα ανάμεσα στις γλώσσες που χρησιμοποιούν είναι και τα Ρώσικα», πρόσθεσε ο Kabulov.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Kabulov εκτίμησε την δύναμη του ISIS στο Αφγανιστάν στα 3500 άτομα, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται ραγδαία.

Πολλοί από τους τρομοκράτες δεν αποτελούν νέες αφίξεις αλλά πρόκειται για αφγανικές ομάδες πολιτοφυλακής, που ορκίστηκαν αφοσίωση στον ISIS, ο οποίος ξεκίνησε την δράση του από το Ιράκ αλλά εξαπλώθηκε στην γειτονική Συρία και μερικές άλλες χώρες, κυρίως το Αφγανιστάν και την Λιβύη.

Η Μόσχα πιστεύει ότι οι αφγανικές αρχές είναι είτε ανίκανες είτε απρόθυμες να πολεμήσουν οργανώσεις προσκείμενες στον ISIS, καθώς διοχετεύουν όλους τους διαθέσιμους πόρους στην μάχη με τους Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν με την σειρά τους έχουν υποστεί απώλειες σε άνδρες, γη και αποστασίες από την οργάνωση.

Η Ρωσία αντιλαμβάνεται την αδυναμία αυτή της Καμπούλ σαν μία βασική αποτυχία των ΗΠΑ, οι οποίες κατέλαβαν το Αφγανιστάν το 2001, αλλά δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν την μετάβασή του σε ένα δυνατό και σταθερό κράτος.

Σύμφωνα με το άρθρο μας Η Ρωσία προμηθεύει το Αφγανιστάν με 10.000 Καλάσνικοφ και 63 ελικόπτερα Μi-17 η Ρωσία γνωρίζει πως οι ισλαμιστές του ISIS χάνουν στην Συρία και στο Ιράκ αλλά έτσι και αλλιώς κύριος στόχος τους ήταν η διάχυση τους στην Κεντρική Ασία και στη Ρωσία.

Για το λόγο αυτό η συμμαχία CSTO πραγματοποιεί ασκήσεις στο Τατζικιστάν.

Πριν λίγο καιρό Ρωσία και Τατζικιστάν είχαν πραγματοποιήσει ξανά ασκήσεις....

Φαίνεται ότι η CSTO ετοιμάζεται να αναλάβει δράση σύντομα....

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-fhHZgB4Rpo]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=I9b7caTTMNs]

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ