Αρχείο

Η Άγκυρα κηρύσσει τον πόλεμο: O τουρκικός στρατός σφυροκοπά την συριακή πόλη Καμισλί (vid)

Η Τουρκία φαίνεται ότι επεκτείνει τον πόλεμο με αφορμή τις επιχειρήσεις εναντίον του PKK και στην συριακή πόλη Καμισλί. 

«Τουλάχιστον δύο άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, έπεσαν νεκροί στην Qamishli από τις επιθέσεις του τουρκικού πυροβολικού, που συνεχίζονται από τις αρχές Μαρτίου με αμείωτη ένταση. Η πόλη Qamishli δέχεται τουλάχιστον 10 βλήματα πυροβολικού την ημέρα», σύμφωνα με τον ανταποκριτή Akram Barkat.

«Βγήκα από ένα ταξί και πήγαινα προς την στάση λεωφορείου και τότε άκουσα την έκρηξη. Άγγιξα το σώμα μου και κατάλαβα ότι υπήρχαν θραύσματα μέσα μου. Μετά ξύπνησα στο νοσοκομείο», δήλωσε η Fatima Fattouche, κάτοικος της Quamishli.

H Άγκυρα έχει επιβάλει απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε 24ωρη βάση σε κουρδικές πόλεις, με σκοπό να εμποδίσει τους κατοίκους να τις εγκαταλείψουν όταν λαμβάνουν χώρα οι επιθέσεις.

Τον περασμένο μήνα ένας άλλος δημοσιογράφος του RT, o William Whiteman, κατάφερε να εισχωρήσει και να τραβήξει αποκλειστικά πλάνα από την πόλη Cizre, που βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή.

Αποκάλυψε αρκετές φρικαλεότητες που συνέβησαν κατά την διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων της Άγκυρας στο τουρκικό Κουρδιστάν.

«Όλα τα κτίρια γέμισαν με τρύπες από σφαίρες. Όταν στρίψαμε στην γωνία είδα ερείπια σε όλους τους δρόμους που έπαιζαν τα παιδιά. Έλεγξα το πρώτο κτίριο. Υπήρχε ένα δωμάτιο γαζωμένο με σφαίρες. Υπήρχε αίμα στο πάτωμα. Οι κάτοικοι μου είπαν ότι εκεί πραγματοποιήθηκαν εκτελέσεις Κούρδων πολιτοφυλάκων», δήλωσε ο Whiteman.

Ο ίδιος δήλωσε ότι επισκέφθηκε ένα υπόγειο όπου 50 άνθρωποι είχαν καεί ζωντανοί. Παρ’ όλα αυτά οι Τούρκοι στρατιώτες απομάκρυναν τα πτώματα για να μην αποκαλυφθεί ότι δολοφονήθηκαν άμαχοι.

Ταυτόχρονα κάτοικοι της Cizre ανέφεραν ότι 500-600 άμαχοι σκοτώθηκαν στην περιοχή.

«Νομίζω ότι χιλιάδες άμαχοι σκοτώθηκαν στην Νοτιοανατολική Τουρκία κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων. Μερικές φορές οι τουρκικές δυνάμεις ήταν ιδιαίτερα βάρβαρες. Επιβάλλουν απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή και στην συνέχεια βομβαρδίζουν με βαρύ πυροβολικό. Σε ένα υπόγειο 150 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί», δήλωσε ο Whiteman.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=3_wxsm2UNVg?list=PLeIzHhBSrVIack4XAxzQkbilffCltbejl]

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ