Αρχείο

Αμερικανός Γερουσιαστής αποκαλύπτει: "Η Σαουδική Αραβία πίσω από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου - Το γνωρίζει ο Λευκός Οίκος"

Ο πρώην Αμερικανός Γερουσιαστής Bob Graham μιλώντας σε δημοσιογράφους την Κυριακή, αποκάλυψε την ύπαρξη απόρρητης έκθεσης 28 σελίδων, σύμφωνα με την οποία η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας παρείχε οικονομική βοήθεια και άμεση υποστήριξη στους αεροπειρατές που πήραν μέρος στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Την Τρίτη ο Graham δήλωσε ότι η συγκεκριμένη έκθεση θα δημοσιοποιούνταν.

Η ανακοίνωση, την οποία δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα ο Λευκός Οίκος, ήταν η κατάληξη μίας προσπάθειας χρόνων του Graham προκειμένου να δημοσιοποιηθεί η έκθεση αυτή.

Ο Graham στήριξε αυτή του την προσπάθεια στο επιχείρημα ότι οι Αμερικανοί πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν για την ανάμιξη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας στην πιο πολύνεκρη επίθεση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ σε αμερικανικό έδαφος.

Ο Graham ήταν συν-προεδρεύων στην επιτροπή έρευνας για την 11η Σεπτεμβρίου.

Γνωρίζοντας το περιεχόμενο των εγγράφων, ο Graham ανυπομονούσε για την δημοσιοποίησή τους, βρίσκοντας παρ’ όλα αυτά σημαντικά εμπόδια, μέχρι πρόσφατα.

Συγκεκριμένα πριν από δύο χρόνια ο Graham ζήτησε από τον πρόεδρο Μ.Ομπάμα να δώσει την άδεια να δημοσιοποιηθούν τα έγγραφα, οπότε και η υπόσχεση που έλαβε από τον Αμερικανό πρόεδρο ήταν σε «δύο μήνες».

Ο Graham προσπάθησε να επιταχύνει την διαδικασία δίνοντας συνεντεύξεις στο 60 Minutes και στο Fox News την Κυριακή, δηλώνοντας ότι τα έγγραφα περιείχαν αποδείξεις ανάμιξης υψηλά ιστάμενων μελών της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου-αποκαλύπτοντας σε γενικές γραμμές στο κοινό το περιεχόμενο των εγγράφων.

«Οι υπεύθυνοι στον Λευκό Οίκο έχουν συνειδητοποιήσει το ενδιαφέρον που υπάρχει εκ μέρους του κοινού και είναι αναγκαίο να κάνουμε κάτι γιαυτό», δήλωσε ο Graham.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...