Κόσμος

Τουρκία: Ανάπτυξη με ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης

Στο 4% διαμορφώθηκε ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης στην Τουρκία το 2015, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, καθώς η ισχυρή εγχώρια ζήτηση έδωσε ώθηση στην οικονομία που τους τελευταίους μήνες υφίσταται το βάρος των πολιτικών αναταραχών και των ανησυχιών για την ασφάλεια.

Οι δευτερογενείς επιπτώσεις από την σύγκρουση στη γειτονική Συρία έχουν πλήξει τη τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας και τις σχέσεις με το σημαντικό εμπορικό της εταίρο, τη Ρωσία, ενώ η επενδυτική εμπιστοσύνη έχει πληγεί από την αβεβαιότητα που δημιούργησαν πέρυσι οι διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο ρυθμός ανάπτυξης ξεπέρασε το 3,9% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters, χάρη στο τελευταίο τρίμηνο του έτους όταν η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 5,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία της τουρκικής στατιστικής αρχής. Οικονομολόγοι ανέμεναν ο ρυθμός ανάπτυξης του τέταρτου τριμήνου να διαμορφωθεί στο 5,2%.

defence-point.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...