Επιστήμη

Κωνσταντίνος Μουρούτης: "Αν ολοκληρος ο κόσμος γινόταν φυτοφάγος..."

Οι φυτοφαγικές δίαιτες αποτελούν το καλύτερο προγνωστικό παράγοντα & καταλύτη για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία ,σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America.

Οι ερευνητές πρόσδωσαν ποικίλα μοντέλα που εγκόλπωναν περιβαντολογικούς, οικονομικούς, και άλλους λοιπούς παράγοντες για την υγεία με μια διατροφική μεταστροφή προς τη φυτοφαγία στο επικείμενο μέλλον.

Μια μετακίνηση σε μία φυτοφαγικά βασισμένη διατροφή προβάλει μειώσεις στην οικουμενική θνητότητα & θνησιμότητα και εκπομπές αερίων στο φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 10% & 70% αντιστοίχως, συγκεκριμένα με ένα ελεγχόμενο σενάριο που τίθεται μέχρι το 2050!

Μια παγκόσμια διατροφική μετακίνηση θα έσωζε περίπου 79 εκκατομυρια ανθρώπινες ζωές και θα επέφερε την αποφυγή 5.1 θανάτων κάθε έτος. Τελεολογικά, αυτές οι προβολές θα γλίτωναν τρισεκκατομμυρια δολαρίων μέχρι το 2050 τα οποία, σπαταλώνται στις διάφορες αγωγές υγείας!

Ίσως..θα ήταν πιο φρόνιμο για όλους μας να αρχίσουμε τα της σωτηρίας μας, της λύτρωσης της πατρίδας και γενικότερα όλου το κόσμου από τα πιο απλά,βασικά και χρήσιμα άμεσα προς εμάς και όχι από μεγαλόπνοες αλλά μικρονοητικες αντιλήψεις και ιδέες ..
Ο Έχων ώτα ,ακουων ,ακουετω..

Με εκτίμηση,
Κων/νος Μουρουτης
References
Springmann M, Godfray HCJ, Rayner M, Scarborough P. Analysis and valuation of the health and climate change cobenefits of dietary change. Proc Natl Acad Sci U S A. Published online March 21, 2016.

http://www.pcrm.org/health/medNews/vegetarian-diets-best-for-environment-and-health

Διαβάστε επίσης:

Dr Κωνσταντίνος Μουρούτης: Το θαύμα του λεμονιού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...