Παιδί

Κορονοϊός: Παιδίατρος αποκαλύπτει από τι κινδυνεύουν τα παιδιά

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» το βρέφος μολύνθηκε ενδοοικογενειακά καθώς στην οικογένεια οι γονείς ήταν ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με το ertnews.gr 

«Η νόσος Covid-19 ήταν πολύ βαριά και αυτό ίσως το οδήγησε στο θάνατο. Ήταν ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός», εξήγησε λέγοντας παράλληλα ότι ο θάνατος δεν οφείλεται σε κάποια άλλη αιτία ή ενδονοσοκομειακή μόλυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο καθηγητής Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας στο ΑΠΘ, με αφορμή αυτό το τραγικό περιστατικό, κάλεσε τις εγκύους να εμβολίαζονται και να μη φοβούνται.

«Η σύσταση είναι να εμβολιάζεται όλος το πληθυσμός και ιδίως οι γυναίκες που περιμένουν παιδιά», δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφορικά με την περίπτωση του 15χρονου μαθητή, ο οποίος παρότι είναι διπλά εμβολιασμένος, βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο κ. Ροηλίδης υπενθύμισε ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων δεν είναι 100%: «Φανταστείτε πόσο βαριά θα ήταν η μυοκαρδίτιδα αν το παιδί αυτό ήταν ανεμβολίαστο. Τα προβλήματα που προκαλεί ο κορονοϊός είναι πιο σοβαρά από αυτό».

Όσον αφορά τους μαθητές που έχουν νοσήσει από κορονοϊό ο κ. Ροηλίδης ανέφερε ότι θα χρειαστούν παρακολούθηση, έστω καν έχουν νοσήσει ελαφρά καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο εμφάνισης κάποιου σοβαρού συνδρόμου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ