σπιτικό φαγητό
Παιδί
Ενημερώθηκε στις:

Τρεις λόγοι που το σπιτικό φαγητό είναι πιο θρεπτικό για τα παιδιά

Όταν τα παιδιά τρώνε μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια, καταναλώνουν περισσότερα λαχανικά και λιγότερα λιπαρά, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό το σπιτικό γεύμα για τους εξής λόγους:

1. Περισσότερα θρεπτικά συστατικά, λιγότερες θερμίδες

Τα σπιτικά γεύματα τείνουν, ως γνωστόν, να είναι πιο υγιεινά από τα γεύματα των εστιατορίων, που έχουν λιγότερα φρούτα, λαχανικά και περισσότερες θερμίδες όπως και λιπαρά. Αυτή η διαφοροποίηση είναι ιδιαίτερα σημαντική δεδομένου ότι οι διατροφικές συνήθειες καθιερώνονται από ιδιαίτερα νεαρή ηλικία. Τα παιδιά που συνηθίζουν, από μικρά, να τρώνε εκτός σπιτιού είναι πιθανότερο να υιοθετήσουν μια λιγότερη θρεπτική διατροφή μεγαλώνοντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

2. Περισσότερη βοήθεια στην προετοιμασία

Τα παιδιά που τρώνε με τις οικογένειες τους σε εστιατόρια δεν μαθαίνουν την διαδικασία που προηγείται του δείπνου, όπως το στρώσιμο του τραπεζιού και η βοήθεια για το μαγείρεμα, δραστηριότητες εξίσου σημαντικές καθώς μέσα από αυτές μαθαίνουν βήμα προς βήμα την διαδικασία.

3. Περισσότερες επιλογές για το παιδί

Η κατανάλωση των περισσότερων γευμάτων στο σπίτι μπορεί επίσης να βοηθήσει το παιδί να διευρύνει τους «ορίζοντές» του, καθώς μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε πολλά και διαφορετικά πιάτα, εν αντιθέσει με τα εστιατόρια ή το φαγητό απέξω, που έχουν περιορισμένες επιλογές στα παιδικά μενού, περιλαμβάνοντας συνήθως χοτ ντογκ ή κοτομπουκιές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ