Παιδί

Τρανσέξουαλ: Τα παιδιά είναι πολύ μικρά για τη θεραπεία της αλλαγής φύλου

Τα παιδιά και οι νέοι δεν θα πρέπει να τεθούν σε θέση να αποφασίσουν οι ίδιοι εάν μπορούν να πάρουν ισχυρά μεταβατικά φάρμακα για το φύλο, όπως είπε ένας πρώην ασθενής τρανσέξουαλ.

Η Keira Bell υποστηρίζει την νομική δράση εναντίον του NHS για να εμποδίσει τους νέους ανθρώπους να λαμβάνουν αναστολείς ορμονών και ορμόνες διασταυρούμενων φύλων όπως ήταν όταν ήταν έφηβη.

Η Bell, η οποία επέστρεψε στη ζωή ως γυναίκα, δήλωσε ότι η παροχή τέτοιων φαρμάκων και η προσφορά χειρουργικής επέμβασης στα παιδιά που πάσχουν από δυσφορία της φύσης ήταν "περιττή" και "σίγουρα δεν πρέπει να προσφέρονται σε άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών όταν είναι συναισθηματικά και διανοητικά ευάλωτα ", αναφέρει η Telegraph.

Αυτή και άλλοι μήνυαν το Tavistock και το Portman NHS Trust, το οποίο διαχειρίζεται τη μοναδική υπηρεσία ανάπτυξης παιδιού για την ταυτότητα φύλου (GIDS) του Ηνωμένου Βασιλείου, λόγω ανησυχιών σχετικά με το πώς αντιμετωπίζει τη δυσφορία των φύλων στους νέους.

Οι άλλοι που εμπλέκονται στη νομική ενέργεια είναι η μητέρα μιας 15χρονης αυτιστικής κοπέλας που βρίσκεται στον κατάλογο αναμονής για θεραπεία ορμονών και η Susan Evans, η οποία εργαζόταν στο παρελθόν στην κλινική του Tavistock ως ψυχιατρική νοσοκόμα.

Η Μπελ περιέγραψε το τρέχον σύστημα ως «καταφατικό» και πρότεινε ότι δεν έδινε στα παιδιά αρκετό περιθώριο για να σκεφτούν γιατί έχουν δυσφορία γένους.

"Δεν πιστεύω ότι τα παιδιά και οι νέοι μπορούν να συναινούν στη χρήση ισχυρών και πειραματικών ορμονικών φαρμάκων όπως εγώ," είπε.

"Πιστεύω ότι το ισχύον σύστημα που εφαρμόστηκε από το Tavistock είναι ανεπαρκές, καθώς δεν επιτρέπει την εξερεύνηση αυτών των δυσφορικών συναισθημάτων με το φύλο, ούτε επιδιώκει να βρει τις υποκείμενες αιτίες αυτής της κατάστασης.

"Η θεραπεία πρέπει επειγόντως να αλλάξει, ώστε να μην θέσει τους νέους, όπως και εγώ, σε μια βασανιστική και περιττή πορεία που θα είναι μόνιμη και θα αλλάξει τη ζωή τους"

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ