Παιδί

Επικίνδυνες βρεφικές τροφές στις ΗΠΑ -Έρευνα που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Τοξικά βαρέα μέταλλα - η κατανάλωση των οποίων τα οποία μπορεί να επηρεάσει την υγεία και την ανάπτυξη των μωρών - βρέθηκαν στο 95% των βρεφικών τροφών που αγοράστηκαν από καταστήματα των ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η ομάδα μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, επιστημόνων και δωρητών της Healthy Babies Bright Futures (HBBF).

«Οι νέοι έλεγχοι σε 168 παιδικές τροφές που παρήγγειλε Healthy Babies Bright Futures (HBBF) έδειξαν τοξικά βαρέα μέταλλα στο 95% των δοχείων που δοκιμάστηκαν. Μία στις τέσσερις παιδικές τροφές περιείχε όλα τα τέσσερα μέταλλα που ελέγχθηκαν από το εργαστήριό μας - αρσενικό, μόλυβδο, κάδμιο και υδράργυρο», αναφέρεται στα συμπεράσματα της έκθεσης.

Η HBBF εξηγεί ότι η έκθεση σε τρόφιμα που περιέχουν τοξικά βαρέα μέταλλα θα μπορούσε να επηρεάσει την ανάπτυξη ενός παιδιού, να διαβρώσει το IQ του και να προκαλέσει προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.

Η λίστα με τα τρόφιμα που θεωρούνται περισσότερο επίφοβα, σύμφωνα με την έκθεση, περιλαμβάνει προϊόντα με βάση το ρύζι, μήλο και χυμό σταφυλιών, δημητριακά δαμάσκηνου, μακαρόνια και τυριά, σνακ και άλλα τρόφιμα που συνήθως καταναλώνονται από παιδιά κάτω των δύο ετών.

Η ανάλυση πραγματοποιήθηκε σε 61 μάρκες παιδικής τροφής που αγοράστηκαν από καταστήματα και σούπερ μάρκετ σε 14 μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ