Επιστήμες Υγείας

Νέα έρευνα: Τα οφέλη της γυμναστικής με τη χρήση κάνναβης

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο αναζητούν τώρα για φανατικούς χρήστες κάνναβης, που συχνά αθλούνται αφού έχουν κάνει χρήση κάνναβης.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι μεταξύ 21 και 40 ετών για τους άντρες και 21 έως 50 για τις γυναίκες και να κατοικούν στο Μπούλντερ του Κολοράντο.

Όσοι λάβουν μέρος θα λάβουν και αμοιβή 100 δολαρίων.

Οι δοκιμές περιλαμβάνουν τρεις επισκέψεις στο ερευνητικό εργαστήριο με ένα τεστ κοπώσεως και δύο διαδρομές στον διάδρομο, τον έναν έπειτα από τη χρήση κάνναβης.

Επίσης θα πρέπει να συμπληρωθούν εμπιστευτικά ερωτηματολόγια, αλλά και δύο εξετάσεις αίματος.

Νωρίτερα φέτος, μια έρευνα διαπίστωσε ότι οι χρήστες κάνναβης τείνουν να γυμνάζονται περισσότερο από τους μη χρήστες.

Μάλιστα, υπάρχουν και μαθήματα γυμναστικής που απευθύνονται σε χρήστες κάνναβης.

Για παράδειγμα, ένα τέτοιο γκρουπ είναι αυτό που ξεκίνησε η φωτογράφος Μόργκαν Ίνγκλις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ γυμναζόταν στο γυμναστήριο της περιοχής της, η φωτογράφος γνώρισε συναθλητές της που επίσης έκαναν γυμναστική μαστουρωμένοι.

«Είμαστε το νέο παιδί στην πόλη και μας αρέσει. Τίποτα δεν είναι πιο συναρπαστικό από το να είσαι πρωτοπόρος σε ένα κίνημα για λάτρεις της γυμναστικής που χρησιμοποιούν κάνναβη ανοιχτά, όχι μόνο να τους βοηθάς να κάνουν τη γυμναστική τους, αλλά και μετά να τους βοηθάς να κάνουν την αποθεραπεία τους» σχολίασε η Μόργκαν μέσω του εξειδικευμένου ιστότοπου της «Stoned and Toned», για τη γυμναστική για χρήστες κάνναβης.

«Είμαστε όλοι αληθινά παραδείγματα ανθρώπων που χρησιμοποιούμε κάνναβη και στ’ αλήθεια νιώθουμε μεγάλη διαφορά στη φυσική άσκησή μας» εξηγεί η Μόργκαν για τα μέλη του αθλητικού κλαμπ.

Τώρα, η έρευνα του Πανεπιστημίου του Κολοράντο επιθυμεί να εξακριβώσει εάν όντως υπάρχουν πλεονεκτήματα και οφέλη από την άθληση έπειτα από τη χρήση κάνναβης.

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στην επιστημονική μελέτη, μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους του προγράμματος ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ