Επιστήμες Υγείας

Ασφαλίσεις υγείας:Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Ελλάδα μετά την πανδημία

Τι αποκαλύπτει η σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ασφαλίσεων και Αντασφάλισης για τις τάσεις στις ασφαλίσεις υγείας στις χώρες της Ευρώπης τον τελευταίο χρόνο. Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο αντίκτυπος της πανδημίας COVID-19 στην ασφάλιση υγείας ποικίλλει σημαντικά, ανάλογα όχι μόνο με το ποσοστό μόλυνσης και τις δυνατότητες του δημοσίου συστήματος υγείας σε κάθε χώρα, αλλά – το πιο σημαντικό – ανάλογα με τον ρόλο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών». Αυτό τονίζει σε σχετική έκθεσή της η Insurance Europe, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ασφαλίσεων και Αντασφάλισης, εστιάζοντας στα κοινά «βιώματα» ολόκληρης της Ευρώπης τον τελευταίο αυτό χρόνο, ήτοι:

• Την καθυστέρηση ή ακύρωση μη απαραίτητων, μη επειγόντων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, οι οποίες ενδέχεται να είχαν ως αποτέλεσμα χαμηλότερες αξιώσεις το 2020, αλλά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υψηλότερες αξιώσεις κατά την επανεκκίνηση και την ολοκλήρωση των υπηρεσιών. Σε Ισπανία, Πορτογαλία και Βουλγαρία, για παράδειγμα, οι ακυρώσεις οδήγησαν σε μία γενική πτώση των αξιώσεων, ενώ στη Γαλλία αυτές αυξήθηκαν εξαιτίας της συμβολής, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, των ασφαλιστών υγείας για την υποστήριξη του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Τέλος, στην Λετονία οι αξιώσεις αυξήθηκαν με παρόμοιο ρυθμό όπως και το προηγούμενο έτος, ενώ στην χώρα μας αυτές «άγγιξαν» το 2% έναντι 4% το διάστημα μεταξύ 2017 – 2019.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ