Επιστήμες Υγείας

Κορονοϊός: Έχει μεταλλαχθεί 32 φορές σε ασθενή με AIDS

Μια ομάδα επιστημόνων αντιμετώπισε ένα συγκλονιστικό γεγονός ενώ συνέχιzαν τις μελέτες τους σχετικά με τις επιδράσεις του κορονoϊού σε άτομα με HIV. Ως αποτέλεσμα της έρευνας, παρατηρήθηκε ότι ο κορονoϊός, ο οποίος εισήλθε στο σώμα μιας γυναίκας ασθενούς με AIDS, μεταλλάχθηκε 32 φορές.

Συνεχίζοντας την έρευνά τους σε 300 άτομα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο κορονοϊός μεταλλάχθηκε 32 φορές σε αυτή την γυναίκα καταγωγής Νοτίου Αφρικής . Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο medRxiv, η εν λόγω γυναίκα είχε φέρει τον κορονοϊό στο σώμα της για 216 ημέρες . Ο λόγος για αυτό είναι ότι λόγω του HIV το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο είναι χαμηλό, δεν εξαλείφει τον ιό.

Τόσο η νοτιοαφρικανική όσο και η βρετανική παραλλαγή εντοπίστηκαν στην ΝοτίοΑφρικανή γυναίκα. Αυτή η κατάσταση προβλημάτισε τους επιστήμονες. Ο λόγος ήταν ότι αυτές οι δύο παραλλαγές, ΗΒ και Νότιας Αφρικής, ήταν πιο μεταδοτικές από τις άλλες. Υπάρχει ανησυχία ότι οι ασθενείς με HIV είναι εργοστάσια μετάλλαξης. Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο medRxiv , αναμένει έγκριση από τις ιατρικές αρχές . Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, θα μπορούσε να οδηγήσει στην έναρξη μιας νέας εποχής της επιδημίας του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ