Επιστήμες Υγείας

Μαύρα μαντάτα για τους άνδρες από την ρύπανση-Κάτω από την βάση στην γονιμότητα

Μια επιστήμονας του περιβάλλοντος προειδοποίησε ότι η ρύπανση με πλαστικό συρρικνώνει το ανδρικό μόριο και κάνει τους άνδρες στείρους, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα είναι σε θέση να παράγουν σπέρμα έως το 2045.

Σε ένα νέο βιβλίο με τίτλο Count Down, η Δρ Shanna Swan γράφει ότι η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μια «υπαρξιακή κρίση» λόγω των φθαλικών ενώσεων, μιας χημικής ουσίας που χρησιμοποιείται στη διαδικασία κατασκευής πλαστικών που διαταράσσει το ενδοκρινικό σύστημα.

Ένας αυξανόμενος αριθμός μωρών γεννιούνται με μικρά πέη ως αποτέλεσμα του συνδρόμου φθαλικού οξέος, κάτι που έχει παρατηρηθεί σε αρουραίους όταν εκτίθενται στη χημική ουσία σε δοκιμές. Τα μωρά εκτίθενται στη χημική ουσία στη μήτρα, προκαλώντας μικρότερη αναγεννητική απόσταση που σχετίζεται με το μέγεθος του πέους.

«Οι Phathalates μιμούνται την ορμόνη των οιστρογόνων και έτσι διαταράσσουν τη φυσική παραγωγή ορμονών στο ανθρώπινο σώμα, την οποία οι ερευνητές έχουν συνδέσει με παρεμβολές στη σεξουαλική ανάπτυξη σε βρέφη, αλλά και συμπεριφορές σε ενήλικες», αναφέρει το Sky News.

Η χημική ουσία, η οποία χρησιμοποιείται για να κάνει τα πλαστικά πιο ευέλικτα, μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω παιχνιδιών, τροφίμων και άλλων αντικειμένων. Η Swan προειδοποιεί ότι «ο σύγχρονος κόσμος μας απειλεί τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, αλλάζει την αναπαραγωγική ανάπτυξη ανδρών και γυναικών και απειλεί το μέλλον της ανθρώπινης φυλής».

Σε ολόκληρο το βιβλίο της, αναφέρει μελέτες που προειδοποιούν για κατάρρευση των ποσοστών γονιμότητας των ανδρών, συμπεριλαμβανομένης μιας μελέτης του 2017 που διαπίστωσε ότι ο αριθμός του ανδρικού σπέρματος στις δυτικές χώρες είχε μειωθεί κατά 50% τα τελευταία 40 χρόνια.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ