ομαδα αιματος
Επιστήμες Υγείας

Ποιες ομάδες αίματος είναι πιο ευάλωτες στον κορωνοϊό

Τα άτομα με ομάδα αίματος Α είναι πιο ευάλωτα σε πιθανή μόλυνση από τον κορονοϊό, σύμφωνα με έρευνα Κινέζων επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα medRxiv.

Την ίδια στιγμή, άτομα με ομάδα αίματος Ο είναι λιγότερο ευάλωτα στον κορονοϊό, σύμφωνα πάντα με την ίδια μελέτη.Οι επιστήμονες εξέτασαν τα δεδομένα για 2.200 ασθενείς από τρία νοσοκομεία της Κίνας, σε Γουχάν και Σεντσέν, μεταξύ των οποίων και 200 ατόμων που έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η κατανομή ομάδων αίματος μεταξύ των πολιτών της Γουχάν έχει ως εξής: 34% έχουν ομάδα αίματος Ο (Ι), 32% έχουν ομάδα αίματος Α (ΙΙ), 25% έχουν ομάδα τύπου Β (ΙΙΙ) και 9% ομάδα ΑΒ (IV). Για να λάβουν αυτά τα δεδομένα, οι επιστήμονες έχουν αναλύσει μια ομάδα ελέγχου 3.700 μη μολυσμένων πολιτών της Γουχάν.

Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι ασθενείς με κορονοϊό στη Γουχάν έχουν ομάδα αίματος Α (ΙΙ), ενώ το 26,4% έχει ομάδα αίματος Β (ΙΙΙ) και 25,8% έχει ομάδα αίματος Ο (Ι). Οι λιγότεροι ασθενείς (10%) έχουν ομάδα αίματος ΑΒ (IV).

Ως εκ τούτου, το ποσοστό των ατόμων με ομάδα αίματος Α είναι πολύ υψηλότερο από το φυσιολογικό μεταξύ των ασθενών με κορονοϊό, ενώ το ποσοστό ατόμων με ομάδα αίματος Ο είναι πολύ μικρότερο.

Για να ελέγξουν τα δεδομένα τους, οι επιστήμονες εξέτασαν στατιστικά στοιχεία για 398 επιπρόσθετους ασθενείς από Γουχάν και Σεντσέν και τα νέα δεδομένα απέδειξαν τη θεωρία τους: Τα άτομα με ομάδα αίματος Α είναι τα πιο ευάλωτα σε μόλυνση από τον κορονοϊό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

SAT SAS
Ελληνοτουρκικά 0

Πολεμικές "ορέξεις" από την Τουρκία: Κομάντος SAT-SAS "σημαδεύουν" λιμάνια του Αιγαίου - Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο

Ολοταχώς για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο - Νέες υπερπτήσεις Τούρκων πάνω από Ρω και...