Διατροφή

Καρκίνος του οισοφάγου: Ποια διατροφή μειώνει τον κίνδυνο

Έρευνα του Κολεγίου Νοσηλευτικής και Καινοτομίας της Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι τροφές που είναι πλούσιες σε ψευδάργυρο, καθώς και τα διατροφικά συμπληρώματα ψευδαργύρου, μπορούν να βοηθήσουν στην αναχαίτιση του πολλαπλασιασμού των οισοφαγικών καρκινικών κυττάρων.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο ψευδάργυρος αναστέλλει επιλεκτικά την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων αλλά όχι των φυσιολογικών οισοφαγικών επιθηλιακών κυττάρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μελέτη αποκάλυψε ότι ο ψευδάργυρος εμποδίζει τα υπερδραστήρια σήματα ασβεστίου στα καρκινικά κύτταρα, τα οποία απουσιάζουν από τα φυσιολογικά κύτταρα, και άρα ο ψευδάργυρος επιλεκτικά αναστέλλει την καρκινική κυτταρική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ο ψευδάργυρος και το ασβέστιο έχουν σχέση μεταξύ τους, διαπίστωση που ανοίγει τον δρόμο για την καλύτερη πρόληψη και θεραπεία της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου.

Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο είναι:

Η μπανάνα 

Τα όσπρια 

Τα θαλασσινά

Το σπανάκι

Το συκώτι

Τα μανιτάρια

Το βοδινό κρέας

Ο κρόκος αυγού

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...