ανανάς
Διατροφή

Ανανάς: Το ευχάριστο φρούτο και τα οφέλη στην υγεία

Ο ανανάς είναι πλούσιος σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη Α, C, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και περιέχει φυτοθρεπτικά συστατικά τα οποία ενισχύουν τη γονιμότηταμειώνουν τα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό και προλαμβάνουν καρδιαγγειακά νοσήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Μελέτες επισημαίνουν ότι η βρωμελαΐνη, ένα ένζυμο που είναι σε αφθονία στον ανανά, μειώνει το οίδημα, ελαττώνει τον χρόνο επούλωσης πληγών και τον πόνο που σχετίζεται με τραυματισμό και χειρουργική επέμβαση, συμβάλλει στην πρόληψη των μεταστάσεων ορισμένων τύπων καρκίνου (πχ πνευμόνων), ανακουφίζει από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας, αυτοάνοσων παθήσεων και λοιμώξεων των ιγμορείων.

Ισχυρή αντικαρκινική δράση: Η βρωμελαΐνη έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση και προάγει την απόπτωση, σκοτώνει δηλαδή τα καρκινικά κύτταρα, διατηρώντας ανέπαφα τα υγιή.

Προλαμβάνει το άσθμα: Οι ανανάς είναι πλούσιος σε β-καροτένιο, ένα μικροθρεπτικό αντιγηραντικό συστατικό ανώτερης τάξης και παράλληλα ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο άσθματος.

Η βιταμίνη C που υπάρχει σε αφθονία στον ανανά, ενισχύει το ανοσοποιητικό εξαιτίας της έντονης αντιμικροβιακής της δράσης.

Βελτιώνει την πέψη: Ο ανανάς είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, νερό και ηλεκτρολύτες, στοιχεία που βοηθούν στη διάσπαση της τροφής, βελτιώνοντας την πέψη. Η συχνή κατανάλωσή του ανακουφίζει επίσης από την ελκώδη κολίτιδα και την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Η κατανάλωση ανανά βελτιώσει τη διάθεση, μειώνει την ένταση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και χαλαρώνει το νευρικό σύστημα, περιορίζοντας το άγχος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ