Διατροφή

Πάστα φλόρα με ταχίνι

Απίστευτα νόστιμη και απλή συνταγή. Δείτε πως...

Υλικά

100γρ. ταχίνι
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
¼ φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
7 κουτ. σούπας κονιάκ
1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι μαρμελάδα της αρεσκείας σας
1/3 φλιτζανιού αμύγδαλα ασπρισμένα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χτυπάτε το ταχίνι με τη ζάχαρη προσθέτοντας τμηματικά το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε το κονιάκ και το ξύσμα.

Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτετε στο μίγμα του ταχινιού. Το ζυμώνετε για να γίνει μια μέτρια προς μαλακή ζύμη.

Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο. Ανοίγετε το ένα κομμάτι στο μέγεθος της ταρτιέρας (ή ταψιού) και το στρώνετε στην ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλύψετε τον πάτο και τα πλαϊνά της. Παίρνετε δυο τρία κομμάτια από το άλλο ζυμάρι και πλάθετε κορδόνια πάχους ενός δαχτύλου. Τα τοποθετείτε γύρω γύρω στην άκρη του ζυμαριού που έχετε στρώσει στην ταρτιέρα.

Στρώνετε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα μέσα στην ταρτιέρα. Πλάθετε την υπόλοιπη ζύμη σε κορδόνια και τα τοποθετείτε πάνω στη μαρμελάδα καφασωτά, έτσι ώστε να σχηματίζονται ρόμβοι.

Τοποθετείτε μέσα σε κάθε ρόμβο ένα ασπρισμένο αμύγδαλο και ψήνετε την πάστα φλόρα στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Είμαστε κοντά σε πρωτοφανή γεγονότα- Τι ετοιμάζουν Κίνα και Ρωσία αμέσως μόλις χτυπήσουν στρατιωτικά οι ΗΠΑ την Βενεζουέλα και τον Μαδούρο;

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας και ο ηγέτης χώρας ζητά μετακίνηση Ρώσων και Κινέζων...
Κοινωνία 0

Η κυβέρνηση δεν δίνει παράταση, δίνει τελεσίγραφο! Αν δεν εκδώσετε τον Προσωπικό Αριθμό εως τις 5 Νοεμβρίου θα "μπλοκάρουν" οι συναλλαγές σας με το Δημόσιο

Ή τον ενεργοποιείς ή θα αποκλειστείς από το δημόσιο.Θα αποκλείεστε από κάθε συναλλαγή με το Δημόσιο – από φόρους και...