Διατροφή

Το απίστευτο κόλπο που θα διατηρήσει τις μπανάνες σας κίτρινες και λαχταριστές για περισσότερο καιρό!

Οι πολύ ώριμες μπανάνες, δηλαδή εκείνες που έχουν πολλές μαύρες πιτσίλες πάνω τους, είναι πολύ καλύτερες για την υγεία σου από τις κίτρινες ή τις ελαφρώς πράσινες, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει η πέψη τους από τον οργανισμό, ενώ έχει αποδειχθεί πως μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό.

Ωστόσο είθισται να τρώμε πρώτα με τα μάτια, με αποτέλεσμα να έχουμε την τάση να τις αποφεύγουμε, καθώς, όπως και να το κάνουμε, η μαυρισμένη όψη τους είναι κάπως… αποκρουστική, αναφέρει το olivemagazine.

Υπάρχει ωστόσο ένα μοναδικό κόλπο για να διατηρούνται οι μπανάνες στον πάγκο της κουζίνας σου κίτρινες, και χωρίς μαύρα σημάδια, όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τις ξεχωρίσεις μία μία από το τσαμπί και στη συνέχεια να τυλίξεις το κοτσάνι καθεμιάς με ένα κομμάτι διαφανούς μεμβράνης.

Με τον τρόπο αυτό, το αιθυλένιο που οφείλεται για την ωρίμανση της μπανάνας και το οποίο εκλύεται από το σημείο που θα καλύψεις με τη μεμβράνη, δεν μπορεί να δράσει και έτσι το κίτρινο φρούτο παραμένει λαχταριστό για περισσότερο καιρό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...