Υγεία
Ενημερώθηκε στις:

Αιμορραγικός πυρετός: Σταθερή η κατάσταση υγείας της γιατρού –Υπό επιτήρηση 25 άτομα

Καλά φαίνεται να εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας της γιατρού που νοσεί από αιμορραγικό πυρετό Κριμαίας – Κονγκό, καθώς ήρθε σε επαφή με τον 72χρονο κτηνοτρόφο, που έχασε τη ζωή του από τη νόσο, όταν μολύνθηκε από τσιμπούρι.

Η γιατρός νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, ενώ σε επιτήρηση έχουν μπει και οι υπόλοιποι υγειονομικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, καθώς και η οικογένεια του κτηνοτρόφου.

Πρόκειται για συνολικά 25 άτομα, μαζί με την γιατρό, νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό, αλλά και τα μέλη της οικογένειας του κτηνοτρόφου. Μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα της νόσου.

Από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και την οικογένεια του κτηνοτρόφου έχουν ληφθεί δείγματα και αναμένονται τα αποτελέσματα. Δείγματα έχουν ληφθεί και από 15 τσιμπούρια.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο 72χρονος είναι ο δεύτερος άνθρωπος που χάνει τη ζωή του στη χώρα μας από τη νόσο. Ο πρώτος θάνατος καταγράφηκε το 2008.

Από τον ΕΟΔΥ ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης. Κεντρικός πυλώνας θα είναι: δεν χρειάζεται πανικός αλλά σωστή ενημέρωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσική στρατιωτική επιχείρηση τύπου “σάντουιτς” κατά της Οδησσού με ταυτόχρονη εξέγερση μυστικών δυνάμεων στο εσωτερικό της πόλης

Η Μόσχα από αρχές Ιουλίου έως τέλος Σεπτεμβρίου θα σαρώσει τα πάντα στην Ουκρανία για να δώσει τέλος στον πόλεμο