Υγεία

Υπ. Υγείας - Αγαπηδάκη: Εάν είχαν συστρατευτεί όλοι στον εμβολιασμό θα είχαμε πολύ λιγότερους θανάτους

«Δεν επιτρέπεται να υπονομεύεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στην επιστήμη. Η ιατρική ασκείται με πρωτόκολλα και δεν μπορεί να λέτε ότι οι ιατροί του ΕΣΥ κάνουν πράξεις που οδήγησαν ασθενείς στον θάνατο» απάντησε η αναπληρώτρια υφυπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, σχολιάζοντας σχετικές αναφορές που έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των «Σπαρτιατών» Γιάννης Κόντης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας στην Ολομέλεια.

Η κ. Αγαπηδάκη τόνισε πως «η χώρα μας για την διαχείριση και την αντιμετώπιση της πανδημίας έχει αξιολογηθεί από τον ΠΟΥ και σύμφωνα με την έκθεση που είναι ανοικτή και προσβάσιμη, το 70% των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή στην πανδημία ήταν ανεμβολίαστοι και άνω των 65 ετών. Το 81,5% ήταν ανεμβολίαστοι άνω των 80 ετών».

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός υπογράμμισε πως «εάν όλα τα κόμματα είχαν συστρατευτεί στην προσπάθεια εμβολιασμού θα είχαμε πολύ λιγότερους θανάτους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Και είναι κρίμα να έχουμε απώλειες ζωής για μικροκομματικά οφέλη. Αυτό είναι ντροπή» είπε η ίδια και ζήτησε να «σταματήσει το ψάρεμα στα θολά».

Η κ. Αγαπηδάκη ανέφερε ότι «για κανένα άλλο εμβόλιο δεν είχαμε ποτέ έναν τόσο μεγάλο ποσοστό εμβολιασμού, άρα είχαμε ισχυρή επιστημονική τεκμηρίωση» και ρώτησε «εάν υπάρχει έστω ένας οργανισμός που είπε ότι δεν θα έπρεπε να κάνουμε το εμβόλιο».

Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των «Σπαρτιατών», Γιάννης Κόντης, είχε χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο «μπαλώματα». Υποστήριξε πως «δεν κατανοεί την εμμονή της κυβέρνησης στα εμβόλια για την covid 19», λέγοντας ότι «μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας από τους σχετικούς οργανισμούς των ΗΠΑ».

Ξέρω, είπε, ανθρώπους που «αρρώστησαν από τα εμβόλια» και εκτίμησε πως «πολλοί από όσους εμβολιάστηκαν δεν θα πάνε να κάνουν εμβόλιο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή