Υγεία

ΠΟΥ: Σύντομα ο κορονοϊός δεν θα είναι πιο επικίνδυνος από την εποχική γρίπη

Ο COVID-19 θα είναι σύντομα συγκρίσιμο με τον κίνδυνο της εποχικής γρίπης, δήλωσε την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος ελπίζει να μειώνει το μέγιστο επίπεδο συναγερμού ετησίως, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Νομίζω ότι θα φτάσουμε σε ένα σημείο που θα μπορούμε να θεωρούμε τον COVID-19 με τον ίδιο τρόπο που θεωρούμε την εποχική γρίπη, δηλαδή απειλή για την υγεία, έναν ιό που θα συνεχίσει να σκοτώνει, αλλά έναν ιό που δεν διαταράσσει την κοινωνία ή τα νοσοκομειακά συστήματα». , δήλωσε ο επικεφαλής των προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, Μάικλ Ράιαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μαζί του, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε ότι «με μεγάλη χαρά διαπιστώνει ότι, για πρώτη φορά, ο εβδομαδιαίος αριθμός αναφερόμενων θανάτων τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες ήταν χαμηλότερος από ό,τι όταν χρησιμοποιήσαμε για πρώτη φορά τη λέξη « πανδημία», πριν από τρία χρόνια».

«Σίγουρα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας», σημείωσε. Ήταν επίσης «σίγουρος» ότι ο ΠΟΥ θα μπορούσε να μειώσει το μέγιστο επίπεδο «φέτος». Ο ΠΟΥ κήρυξε αυτήν την «έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος» στις 30 Ιανουαρίου 2020 - όταν υπήρχαν λιγότερα από 100 κρούσματα παγκοσμίως και κανένας θάνατος εκτός Κίνας - αλλά μόνο αφού ο Tedros Adhanom Ghebreyesus χαρακτήρισε την κατάσταση ως πανδημία, τον Μάρτιο του 2020, η ανθρωπότητα πλήρως κατανοούσε τη σοβαρότητα αυτής της απειλής για την υγεία.

«Κηρύξαμε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία για να αναγκάσουμε τις χώρες να λάβουν αποφασιστικά μέτρα, αλλά δεν το έκαναν όλες», υπενθύμισε την Παρασκευή, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται το Agerpres. «Τρία χρόνια αργότερα, έχουν αναφερθεί σχεδόν επτά εκατομμύρια θάνατοι που προκλήθηκαν από τον COVID-19, αν και ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τον COVID-19 είναι γνωστό ότι είναι υψηλότερος», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρωσία 0

Αιφνιδίασε και πάλι την δύση ο Πούτιν - Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-500 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ καταστρέφει πλέον υπερηχητικούς στόχους από ΗΠΑ

Η δοκιμή έγινε προχθές στην Ρωσική επικράτεια - Η κίνηση αφορά ξεκάθαρα μέτρα κατά του σεναρίου μιας αμερικανο-ρωσικής...