Πλεύρης
Υγεία

Πλεύρης: Από βδομάδα έρχεται η εξομάλυνση της έλλειψης φαρμάκων

«Εντός του μήνα θα είναι άμεση η εξομάλυνση του προβλήματος διάθεσης φαρμάκων – από την ερχόμενη εβδομάδα. Δεν υπάρχει πρόβλημα κρίσης φαρμάκων και κάθε εβδομάδα θα ομολοποιείται» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Επίλογος» με τον Απόστολο Μαγγηριάδη, με αφορμή την έλλειψη φαρμάκων στην αγορά.

Σημείωσε ακόμα, ανάμεσα σε άλλα: «Από το καλοκαίρι είχαμε πάρει μια σειρά από μέτρα για τη διάθεση φαρμάκων.Το πρόβλημα η χώρα μας το αντιμετωπίζει σε μικρότερο βαθμό, γιατί έχουμε δικές μας φαρμακοβιομηχανίες».

Πρόσθεσε, ακόμα: «Το θέμα αφορά τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και τις αντιβιώσεις. Ο κόσμος θα μπορέσει να βρει το φάρμακο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του. Εκεί που έχουμε υποκατάστατα, το θέμα είναι λυμένο. Υπάρχουν και τα φάρμακα, όπως τα παιδιατρικά, στα οποία υπάρχει πρόβλημα. Γι΄αυτά χρησιμοποιούμε την εθνική μας φαρμακαποθήκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η Κίνα βρίσκεται εκεί που ήταν ο υπόλοιπος κόσμος ένα χρόνο πριν»

«Η Κίνα επέλεξε μια πολιτική του zero covid, οπότε βρίσκεται εκεί που ήταν ο υπόλοιπος κόσμος ένα χρόνο πριν. Δεν έχει αξιόπιστα στοιχεία, μας έχει δημιουργήσει κάποιες εκπλήξεις, ως προς την πληροφόροηση», ανέφερε, εν μέσω της παγκόσμιας ανησυχίας με τα χιλιάδες κρούσματα των τελευταίων ημερών στην Κίνα.

«Υπάρχει σήμερα φοβερή μεταδοτικότητα, και υπάρχει μια ανησυχία αν πρόκειται για μια νέα επικίνδυνη μετάλλαξη, χωρίς να έχουμε ωστόσο στοιχεία γι΄αυτό» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Ως προς την κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Πανδημία υπάρχει, ο κορονοϊός ευθύνεται ακόμα για νοσήσεις, ωστόσο έχουμε μπει σε μια νέα πραγματικότητα πλέον».

Ως προς την εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα, τόνισε: «Λογικό να υπάρχει μια κόπωση του πληθυσμού». «Έχουμε ήδη έτοιμες, πέραν του προγράμματος μαστογραφίας “Φώφη Γεννηματά”, τρία ακομα προγράμματα» έκανε ακόμα γνωστό ο κ. Πλεύρης.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον αντικαπνιστικό νόμο, παρατήρησε ανάμεσα σε άλλα: «Το πρόβλημα υπάρχει στη νυχτερινή διασκέδαση. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κι εκεί, όπως και στην εστίαση, θα εφαρμοστεί».

Για το σενάριο διενέργειας εκλογών των Απρίλιο, τοποθετήθηκε λέγοντας: «Το μόνο που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα, είναι ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν την Κυριακή 16 Απριλίου (Πάσχα)».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Καταλήφθηκε η Παμπιέντα και προχωρούν στο Κουράχοβο οι Ρώσοι-Αμερικανός Συνταγματάρχης: Μέχρι τον Σεπτέμβριο τελειώνουν όλα στην Ουκρανία (Βίντεο)

Εισήλθαν οι Ρώσοι στο Κουράχοβο μετά την Μαρίνκα ενώ η Πολεμική τους Αεροπορία ισοπεδώνει ουκρανικές δυνάμεις στο...
Ελληνοτουρκικά 0

Η Τουρκία «έγραψε» εκεί που ξέρει την Ελληνική Ρηματική Διακοίνωση απογείωσε το ΚΑΑΝ και έκλεισε την περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Χίου

Νέες παράνομες Τουρκικές NAVTEX συνεχίζουν να θέτουν θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών και κλείνουν την καρδιά του...