Υγεία

Εκδήλωση του Ελλ. Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών για τα 60 χρόνια λειτουργίας του Στουπάθειου

Τη βούληση της Περιφέρειας Αττικής να στηρίζει το έργο πρότυπων δομών μέριμνας για άτομα με αναπηρία όπως το Στουπάθειο, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στην εκδήλωση του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση και την προσφορά της δομής σε εφήβους και νέους ενήλικες 15-30 χρόνων, με βαριά ή σοβαρή νοητική υστέρηση και συγγενείς διαταραχές.

Τον περιφερειάρχη καλωσόρισε ο πρόεδρος του ΕΚΕΨΥΕ, Δ. Κόντης και παρουσία επιστημόνων, παιδαγωγών, παιδιών και γονέων, ο κ. Πατούλης συνεχάρη το προσωπικό και εξήρε το έργο των Υπηρεσιών Ειδικής Παιδαγωγικής του Στουπάθειου επισημαίνοντας πως γίνεται καθοριστική δουλειά για τη βελτίωση της ζωής αλλά και την αποϊδρυματοποίησή των ωφελούμενων με στόχο την κοινωνική τους ενσωμάτωση με τους πλέον βέλτιστους όρους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εστία αληθινού ενδιαφέροντος, φροντίδας και θαλπωρής» χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης το Στουπάθειο, όπου με την ουσιαστική συμβολή των εργαζομένων και των ειδικών επιστημόνων, «βοηθά ουσιαστικά τους ωφελούμενους να εκπαιδεύονται ώστε να εντάσσονται κατά το δυνατόν καλύτερα στην κοινωνία». 

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην Περιφερειακή κοινωνική πολιτική και στο «χτίσιμο» μίας Περιφέρειας χωρίς αποκλεισμούς, τόνισε πως σε αυτό το πλαίσιο υποστηρίζεται η λειτουργία 21 Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Αττική, με πράξεις συνολικού προϋπολογισμού 9,84 εκατ. ευρώ, από τις οποίες επωφελούνται 131 άτομα με αναπηρία ηλικίας άνω των 18 ετών». Παράλληλα χρηματοδοτούνται και δράσεις εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, ανάδειξης των δεξιοτήτων των ωφελούμενων αλλά και κατάρτισής τους, για την αύξηση των ευκαιριών πρόσβασής τους στην εργασία. «Μάλιστα οι δράσεις αυτές», πρόσθεσε, «επεκτείνονται μέσω και νέου προγράμματος σε Νέες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης 5 έως 9 ατόμων με αναπηρία, ημεδαπών και δικαιούχων Διεθνούς Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για διάρκεια 18 μηνών». 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ