Υγεία

ΙΣΑ για τις εξετάσεις Covid ή Long Covid: Αναγκαίος ο ξεχωριστός κωδικός στη συνταγογράφηση

Την ανάγκη της διακριτής συνταγογράφησης των εξετάσεων λόγω covid ή long covid στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ ζητεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) από τη διοίκηση του οργανισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σε συνέχεια επικοινωνίας και ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας, οι εξετάσεις που συνταγογραφούνται είτε κατά τη διάρκεια νόσησης με Covid-19, είτε μεταγενέστερα προκειμένου να διαπιστωθεί αν συντρέχει σύνδρομο long Covid, θα πρέπει να αμείβονται από ξεχωριστό κωδικό και προϋπολογισμό, ο οποίος δεν θα επιβαρύνει τον κλειστό προϋπολογισμό των διαγνωστικών εξετάσεων και ιατρικών πράξεων και κατά συνέπεια δεν θα υπάγονται σε clawback" αναφέρει ο ΙΣΑ στην επιστολή του προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

"Για τους λόγους αυτούς, και επειδή το εν λόγω θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό για την επιβίωση των συναδέλφων μας, παρακαλούμε για τις ενέργειες σας αναφορικά με την υλοποίησή του" καταλήγει η επιστολή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Το ελληνικό σύστημα LASER “Μινώταυρος” έγινε αντικείμενο έρευνας ξένων εταιρειών-Εξουδετερώνει στόχους άνω των 23000 ποδών (Βίντεο)

Θα τοποθετηθεί σε νησιά μικρονήσους κατά τουρκικών drone-Σούκος : Πρέπει να τα τοποθετήσουμε τα συστήματα στα νησιά για...