Υγεία

Κορονοϊός: Στο 16,2% η θετικότητα στα τεστ του ΕΟΔΥ-74 παιδιά νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα

Στo 16,2% ανέρχεται το ποσοστό της θετικότητας στα rapid-test που διενήργησε χθες, Παρασκευή (05/08/2022), ο ΕΟΔΥ. Ειδικότερα, σε 152 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 66 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, διενεργήθηκαν 16.242 rapid-test και ανευρέθηκαν 2.632 θετικά (16.2%). Από τις 2.632 περιπτώσεις, οι 1.281 αφορούν άνδρες και οι 1.351 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 46,48 έτη.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με στοιχεία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, πάνω από 70 παιδιά νοσηλεύονταν την Παρασκευή σε νοσοκομεία Παίδων και παιδιατρικές κλινικές. «Λόγω μη τήρησης των μέτρων προστασίας εφέτος το καλοκαίρι, έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό νοσηλευόμενων παιδιών με κορονοϊό στα νοσοκομεία. Μεγαλύτερο από το χειμώνα παρ' ότι λειτουργούσαν τα σχολεία. Και βέβαια για να κρίνεται επιβεβλημένη η εισαγωγή των παιδιών σε νοσοκομείο, εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαράντα παιδιά νοσηλεύονταν χθες στο Παίδων «Αγία Σοφία», 11 στο «Αγλαΐα Κυριακού», 10 στο Παίδων Πεντέλης και 5 στο Καραμανδάνειο. Επίσης, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, 8 παιδιά νοσηλεύονταν με κορονοϊό. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ απευθύνει έκκληση στους γονείς για τήρηση των μέτρων προστασίας. «Καλύτερα μάσκα, τεστ, αποστάσεις, παρά στο θάλαμο ενός παιδιατρικού νοσοκομείου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, οι 2.519 από τις 4.539 κλίνες που δεσμεύονται συνολικά για covid-19 περιστατικά, είναι κατειλημμένες. «Ασύλληπτος αριθμός για αρχή Αυγούστου» σχολιάζει ο κ. Γιαννάκος. Στις ΜΕΘ την Παρασκευή νοσηλεύονταν 144 ασθενείς με covid-19 στις 255 κλίνες που δεσμεύονται, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο. «Το σύστημα δεν θα αντέξει για να αντιμετωπίσει ένα νέο σφοδρό κύμα που θα τροφοδοτηθεί από την κινητικότητα του Αυγούστου. Στα νοσοκομεία το προσωπικό είναι λιγότερο κατά 10.000 σε σχέση με πέρυσι και ακόμη πιο κουρασμένο. Υπάρχουν και οι non covid-19 ασθενείς που έχουν δικαιώματα πρόσβασης και αντιμετώπισης. Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε: φοράμε μάσκες, ενίσχυση του συστήματος με προσωπικό, άρση αναστολών» καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

''Πνίγεται'' η Χερσώνα! Τεράστιες καταστροφές από την έκρηξη στο υδροηλεκτρικό φράγμα- Δρόμοι γέμισαν νερά, ποτάμια κινούνται προς τα... πίσω! (Εικόνες-Βίντεο) (upd)

«Ουκρανικά πλήγματα χτύπησαν το φράγμα» λέει η Μόσχα – Συμβούλιο Ασφάλειας συγκαλεί ο Ζελένσκι