Υγεία

Θεσσαλονίκη-NANOTEXNOLOGY 2022: Νέες μέθοδοι αντιμετώπισης του κορονοϊού-Εξελίξεις στα εμβόλια κατά του καρκίνου

Νέες μέθοδοι αντιμετώπισης της Covid -19, οι τελευταίες εξελίξεις στα εμβόλια κατά του καρκίνου, βιοκατασκευές και βιοεκτυπώσεις στην αναγεννητική ιατρική, νευροηλεκτρονικά υβριδικά συστήματα, αλλά και οι πιο πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία των οργανικών ηλεκτρονικών και των προηγμένων υλικών, θα παρουσιαστούν στη διάρκεια του NANOTEXNOLOGY 2022 που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Οι τελευταίες εξελίξεις από τον χώρο της νανοϊατρικής & των οργανικών ηλεκτρονικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο πλαίσιο του NANOTEXNOLOGY 2022 ο καθηγητής Andreas Offenhaeusser από το Ερευνητικό Κέντρο Juelich (Γερμανία), θα μιλήσει την Τρίτη 5 Ιουλίου (11:00-11:30) για τη «Μηχανική της νευροηλεκτρονικής διεπαφής με εργαλεία νανοκλίμακας» .Σύμφωνα με τον A.Offenhaeusser, o τρόπος με τον οποίο το δίκτυο διασυνδεδεμένων νευρώνων επεξεργάζεται τις πληροφορίες στον ανθρώπινο εγκέφαλο, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιστημονικές προκλήσεις σήμερα. Τα νευροηλεκτρονικά υβριδικά συστήματα βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας και της ανάπτυξης σε αυτόν τον τομέα. Η βέλτιστη προσέγγιση για τη μελέτη της ηλεκτροφυσιολογικής δραστηριότητας των νευρώνων in vitro και in vivo εστιάζει σε μικροδομημένα ηλεκτρόδια,τα οποία μπορούν να ενσωματωθούν ειδικές συσκευές.

Την ίδια ημέρα (17:30-18:00) ο καθηγητής Weishan Huang, υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ανοσοπαθολογίας του Louisiana State University, θα μιλήσει για νέα διαγνωστικά και θεραπευτικά σχήματα του SARS-CoV-2. Επίσης στο πλαίσιο του συνεδρίου ο καθηγητής Αναγεννητικής Ιατρικής με εξειδίκευση στις βιοκατασκευές στο Ινστιτούτο Merlin του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, Lorenzo Moroni θα μιλήσει για τις «Βιοκατασκευές στην αναγεννητική ιατρική: από τα υφασμάτινα ικριώματα έως τη βιοεκτύπωση».

Στη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης (Τρίτη 5 Ιουλίου 19:00-19:30) ο καθηγητής Paul Blom εκτελεστικός Διευθυντής στο Ινστιτούτο Max Plank για την Έρευνα των Πολυμερών (Γερμανία),θα αναφερθεί στις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία των OLED ενώ η καθηγήτρια της Βασιλικής Εταιρείας στο τμήμα Φυσικής του Imperial College, Jenny Nelson, θα μιλήσει για τα «προηγμένα μοριακά υλικά για μετατροπή ηλιακής ενέργειας με απόδοση που αγγίζει το 20%».

Οι τελευταίες εξελίξεις στην ανάπτυξη των εμβολίων κατά του καρκίνου θα αποτελέσουν αντικείμενο της διάλεξης του καθηγητή Κωνσταντίνου Κούσουλα που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...