Υγεία
Ενημερώθηκε στις:

Μαγιορκίνης: Άνευ προηγουμένου η ικανότητα της Όμικρον να μολύνει άτομα που έχουν ξαναπεράσει κορονοϊό

Προκαταρκτικά στοιχεία που δείχνουν ότι η επαναμόλυνση είναι πολύ πιθανότερη με τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού – η οποία, λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητάς της, τείνει να «εκτοπίζει» άλλα στελέχη – σε σχέση με άλλες παραλλαγές του ιού δημοσίευσε την Παρασκευή, μεταξύ άλλων, η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA).

Σε έκθεση της υπηρεσίας (Technical briefing 34) παρουσιάζεται γράφημα με τους αριθμούς των επαναμολύνσεων ασθενών με Covid-19, οι οποίες σημειώνουν μεγάλη αύξηση από τα μέσα Δεκεμβρίου και μετά, χρονικό διάστημα κατά το οποίο η Όμικρον είχε εξαπλωθεί στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα δεδομένα αυτά, τα οποία εν προκειμένω προκύπτουν στο πλαίσιο της μεγάλης μελέτης SIREN στη Βρετανία, ταυτίζονται με την εικόνα και τις εκτιμήσεις πολλών επιστημόνων.

Το παραπάνω γράφημα σχολίασε σε ανάρτηση του, νωρίτερα απόψε, ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Το μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για την πανδημία κοινοποίησε τον πίνακα και επεσήμανε πως καταγράφεται «εντυπωσιακή και άνευ προηγούμενου ικανότητα της Όμικρον» να «μολύνει άτομα που έχουν ξαναπεράσει τον ιό (επαναμόλυνση)».

Δείτε τη δημοσίευση εδώ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ